Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestŽivot

Mirzino jato – predstavnici određenih tipova frajera i njihova opšta obeležja – II dio

Sasvim sigurno da vam prva asocijacija na crnog gavrana nije staza posuta ružinim laticama, niti će biti, odmah da to raščistimo.

Miljana Sukovic

Crni gavran je utopija. Limbo. Emotivna kataklizma. Ako voliš sebe, uzmi kanapče, jeftinije i manje će da boli.

Crni gavran će vam za sebe reći da on nije crn, ne on je beli golub samo su se drugi „posrali“ po njemu pa je zato crn. Inače on je prepun ljubavi. Mirotočivi gavran.

Sažalićete se nad njegovom gorkom sudbinom, zlobnici mu krila slomili. Izneveren od roditelja, sistema, prijatelja, žene, dece, ekonomije, nepravedno napušten od svih, vidaćete mu rane i milovati usahlu dušu.

Hraniće se vašim poletom, jer samo vi ga razumete. Samo ste vi dorasli zadatku njegove neshaćenosti. Samo vi.

Davaće vam na značaju dok god osvežavate njegov uvenuli život. Bićete divni, posebni i uzdizani u te vrtoglave gavranske visine u kojima samo on leti i iz kojih samo on vidi i razume sve.

Samo on i samo vi.

A zapravo nijednog trenutka niste samo vi.

Zapravo je sve vreme samo ON. Vi ste u službi njegovog zadovoljstva.

Može li čovek koji ne može da usreći sebe da usreći bilo koga drugog?

Može li čovek koji nikad nijednu osobu u svom životu nije uspeo da usreći da usreći vas?

Ne.

Jedino u čemu su Crni gavrani 100% uspešni jeste unesrećivanje drugih, istih onih drugih na koje uspešno svaljuju teret odgovornosti svojih neuspeha ili neostvarenosti.

I tako dok pokušavate njegov osakaćeni duh da podignete, vi tonete. Tonete uljuljkani opojnom patologijom i toksičnošću odnosa. Bežite od sebe, od onih koji će vam reći da niste dobro i da to nije ljubav, bežite na jedno jedino mesto na kojem ćete se osećati lepo, bežite u Casa de Crni gavran.

Isceđeni i sluđeni od njega tražite pažnju, razumevanje, podršku, potvrdu ljubavi i dokaz da ostali nisu u pravu, ali umesto toga dobijete kofu gavrana pravo na glavu da se polako spušta niz vrat i kičmu dok polako trnite, a u srcu i mozgu ključate od besa, povređenosti i gavranske bezobzirnosti.

Počinjete da uviđate. Beživotnu vas ne treba, takvi ste mu neupotrebljivi i beskorisni. Samo ozareni, duhoviti i puni života imate mesto uz ovog Dart Vejdera.

Pa on ima svoje prioritete i potrebe, a vaša namena je da mu budete uslužni i efikasni. Svrsishodna i čila, a ne tužna i umorna.

Ko vam je dozvolio da izneverite njegovo iščekivanje?

Otkud vam to pravo?

Princ tame očekuje da mu energija bude prineta.

Gde je njegov happy meal, ko ste vi da mu to uskratite?

Onog trenutka kada izgubite funkciju za ovu narcisoidnu ptičurinu, ubošće vas kljunom u oku i odletiti dalje. Vrlo brzo. Vrlo lako.

Gavrane crni, kukavico sinja.

 „Tad otvorih prozor sobni, a iz mraka gavran kobni“ Edgar Alan Po

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije