Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestŽivot

Mirzino jato – predstavnici određenih tipova frajera i njihova opšta obeležja – II dio

Sasvim sigurno da vam prva asocijacija na crnog gavrana nije staza posuta ružinim laticama, niti će biti, odmah da to raščistimo.

Miljana Sukovic

 

Galeb

 “Koliko puta si ljubila stranca
I bila kao ptica kraj čovjeka
Koji ne leti do tvojih visina
I ne zna tajnu skrivenu u tebi” Film

Galeb je snoviđenje.

San koji je se na tren otelotvorio tačno tu pred vama, odmerava vas i nišani ravno u oči.

Galeb su pali muški ideali koje smo prestali da očekujemo i govorimo naglas, jer nismo više mali i postali smo realni.

Foto: Canva

Galeb je šum poslednjeg talasa kad je nebo najrumenije i sunce zamire na pučini, plaža najtiša, a voda najlepša, onaj trenutak pre nego što padne mrak.

Galeb je Talentovani gospodin Ripli. Bogomdani zavodnik koji ima ceo arsenal znanja i veština potrebnih da vas osvoji i obori sa nogu kratko i slatko. Vrcavim okicama će vam se strpljivo i nežno smeškati.

Šaputaće prave reči, davaće najslađa obećanja. Volećete ga vi, vaši prijatelji, porodica, rođaci, slučajni prolaznici, jer nemoguće je biti nem i imun na njegov šarm i harizmu. Jednim osmehom će otopiti vaše zaleđeno kraljevstvo, okovano ledom mnogih razočarenja, nesposobnih muvanja i loših iskustava. Zbog svega toga, imaće vas i pre čuvenog Hello!

Ali….

Galeb je predator upakovan u šećernu vunu. Sračunat i precizan lovac, a vi ste plen. Hrana. Hrana za njegovo srce, dušu i ego. Hrana za njegovu potrebu i požudu. Hrana za njegovu potvrdu. Vi ste njegov kratak let na kopno u nove i nepoznate teritorije.

“Ti si u tijelu punom zelja
Sa usnama željnim iznenadjenja
Al’ nikog nema tko je tvoj
I ova zemlja se ne zove dom” Film

Vremenom ćete prozreti i prezreti i njega i njegovu pravu prirodu i njegovu kupovinu vremena i njegovu sebičnu manipulaciju. Razočaraće vas i porušiti još jednu kulu, obistiniti slutnju i trajno ukaljati simbol bele ptice iz Oliverove pesme.

Ali…

Ozdravićete ranjeno krilo i isceliti nastradalo nadanje, a kad bude vedro nebo raširićete oba krila i vinuti i leteti…. Svoja i slobodna.

„Sreća je imati sa kim leteti… pasti možeš sa svakim“ , Vladeta Jerotić.

 Nastaviće se ….

 Kumi Bibi i Dunji Bab sa kojima uvek letim…

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije