DogađajinajnovijePojaveRadoznala Lola

Digitalni svet ne spava, ovo su nove aplikacije o kojima svi pričaju

Koliko aplikacija je previše aplikacija? Srećom sa novim pametnim telefonima to pitanje je postalo izlišno, imamo dovoljno memorije da testiramo svaku novu aplikaciju i proverimo da li je to za nas.

Redakcija

Buro 247

Iako tech svet ume da hajpuje neku do besvesti, često se ispostavi da to ipak nije to (sećate li se Vero aplikacije? Ne? Toliko o tome). Ipak, ne možemo da odolimo da ne poskočimo i kliknemo na download dugme čim vidimo da ljudi počinju da pričaju o nekom novom digitalnom konceptu koji nam je neophodan u životu. Znamo da je radoznalost ubila mačku, ali tu je potencijalna satisfakcija da ćete prvi otkriti neki novi Instagram ili TikTok. Zato vam danas predlažemo nekoliko kul aplikacija, možda neće promeniti vaš svet, ali sasvim sigurno će vas zabaviti.

 

Byte

Byte nije neka revolucionarna aplikacija, ali je njeno pojavljivanje obradovalo sve fanove Vine-a koji se smatra pretečom TikToka. Ukratko, nekada smo na Vine postavljali klipove od nekoliko sekundi koje smo sami editovali od različitih scena i koji su se prikazivali kao loop do beskonačnosti. Aplikacija je kasnije prodata, a zatim i ugašena, a gomila video kreatora ostala je bez omiljene igračke. Upravo su to oni čije se follow liste na TikToku sada broje stotinama hiljada. Osnivači Vine-a su sada poželeli novu šansu u kojoj neće prokockati ono što su stvorili, pa su lansirali Byte aplikaciju gde možete napraviti i šerovati klipove od 6 sekundi. Ukoliko vas je uhvatila nostalgija, dodajte i je na svoj telefon.

 

Struck

Ako detaljno čitate svoj horoskop, pažnja! Šta kažete na koncept dating aplikacije koja koristi astrologiju kao način da spoji srodne duše? Struck je aplikacija koja upravo to nudi, kada korisnici unesu svoje podatke o vremenu i mestu rođenja, dobijaju predloge korisnika koji bi im bili dobar par. Čak postoji opcija da odmah pogledate uporedni horoskop i proverite da li vam se životni prioriteti podudaraju. Za sada je aplikacija dostupna samo na iOS uređajima i to u Los Anđelesu, San Francisku, Čikagu i Njujorku. Možete i svoj grad dodati na listu čekanja i ko zna možda dočekamo taj sudbinski spoj!

 

Poolside.fm

Iako smo na pola ljute zime, ne znači da ne možemo da posetimo „najsunčanije mesto na internetu“. Poolside.FM je retro lokacija inspirisana osamdesetim godinama, gde svi korisnici mogu strimovati disko muziku. Aplikacija je dostupna za iOS uređaje, ali srećom tu je web verzija koju možete koristiti bez logovanja. I sajt i aplikacija imaju kul interfejs sa zastarelim fontovima i zrnastim video spotovima. Ako ste nekada igrali avanture na starim verzijama PC kompjutera, očekujte nalet nostalgije. Takođe, očekujte da će vas ova playlista sasvim sigurno oraspoložiti. Downloadujte aplikaciju tako da kada sledeći put budete kraj bazena jednostavno kliknite play, umesto da se pobijete sa prijateljima ko će pustiti svoju listu. Ova je stvorena specijalno za kuliranje kraj vode na suncu.

 

Filter off

Nova aplikacija Filter Off omogućava ljudima da idu na sastanke na slepo, a da se pri tome ne pomere iz svoje kuće. Korisnici kreiraju svoje profile na sličan način kao što bi to učinili na Buble ili Hinge aplikaciji, ali pre svakog sastanka slike se automatski bluruju kako bi se i u virtuelnom svetu održala ta atmosfera misterije i očekivanja. Korisnici se zatim prijavljuju za lokalne ili nacionalne ivente i dobijaju svog para na osnovu opisa koji su sami dali. Dok događaj traje svaki korisnik ima pravo na 3 video sastanka od po 3 minuta. Kada se sve to završi i dalje imaju opciju da se ponovo čuju, ili četuju. Budući da se radi o video aplikaciji koncekcija je više autentična i izbegnuti su nesporazumi zbog pretrano filtriranih slika.

Clubhouse


Za Clubhouse ste verovatno čuli jer deluje da poslednjih dana svi pričaju o tome. Radi se o iOS aplikaciji, koja se razlikuje od svih ostalih, budući da je tu fokus na – zvuku. Korisnici mogu da kreiraju svoje „sobe“, ili da obilaze tuđe koje će pronaći na homepageu. U tim „sobama“ su porodica i prijatelji, ili sa totalni stranci koji ćaskaju na različite teme od politike, preko tehnologije, do zabave. Pored hiljade i hiljade anonimnih korisnika među onima koji povremeno tu dođu na čašicu razgovora su i Kevin Hart, Drake i Oprah Winfrey. Za sada aplikaciju možete koristiti samo na poziv nekoga ko je već član, ali vredi se izboriti za svoj invite.

 

Izvor: Buro 247

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije