najnovijeNevjerovatnoZabavna Lola

Novi crtani filmovi Looney Tunesa oduzeli su pušku Elmer Fuddu: ”Ne želimo oružje”

U novim crtanim filmovima Looney Tunes-a koji će se emitovati na HBO Max, Elmer Fudd će i dalje loviti zečeve, ali od sad bez svoje puške.

Prevela: Sara Desančić

cbsnews.com

“Ne želimo oružje”, rekao je Peter Browngardt, izvršni producent i glavni nosilac serije, za New York Times u nedavnom intervjuu. ”Ali, postojaće crtano nasilje – kao što je TNT, dinamit. Sve ono što smo na neki način nasljedili.”

Yosemite Sam će takođe izgubiti svoja dva pištolja u seriji, a ni Browngardt ni Warner Media, matična kompanija HBO Max, nisu naveli razlog odluke da se iz crtića izbaci oružje.

Dakle, iako je oružje izbačeno – eksplozija dinamita i nakovanja koji padaju na glavu sigurno nam neće faliti – jer su oni i dalje dio serije, navodi Times.

Prošlog ljeta, Warner Bros TV je na svom YouTube kanalu objavio kratki film pod nazivom “Dynamite Dance”, koji je predstavljao dio nove serije crtića. Crtani film prikazuje Fudda kako lovi svog neprijatelja Bugs Bunnyja kosom, a nakon tog mu zec stavlja upaljeni dinamit u usta.

Video u trajanju od 90 sekundi sadrži mnogo dinamita i masivnih eksplozija. Bugs Bunny raznosi Fudda na nekoliko kreativnih načina a sve je to praćeno melodijom Amilcare Ponchiellija “Dance of the Hours”.

Iako se čini da ima puno nasilja, fanovi Looney Tunesa” su bili i više nego zadovoljni najavom.

“Elmer Fudd bez pištolja je poput Yosemite Sam bez brkova”, napisao je jedan korisnik Twittera.

“Vratite Yosemite Samu i Elmer Fuddu oružje!”

#justiceforelmer

#justiceforyosemite, napisao je još jedan korisnik Twittera.

“Ne mogu da vjerujem da ću ovo reći, ali Yosemite Sam i Elmer Fudd ionako nikad nisu bili odgovorni vlasnici oružja”, tvitovala je dr. Jacqueline Antonovich, istoričarka i asistentica na Muhlenberg koledžu.

Nova serija “Looney Tunes” sastoji se od 80 epizoda u trajanju po 11 minuta a epizode sadrže “prilagođene linije priča za današnju publiku” navodi se u saopštenju za štampu HBO Max-a.

Streaming platforma pokrenuta je 27. maja 2020. godine a HBO Max se može pohvaliti značajnom bibliotekom drugih potpuno novih naslova kao i sa 10.000 sati “premium sadržaja”, navodi se u saopštenju za štampu.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije