DogađajiLjudinajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Lik koji je probao da kupi trogodišnje dete na dark webu je uhapšen

Čovek s Novog Zelanda koji je bio poznat pod korisničkim imenom ‘Kiwipedo’, nije znao da je prodaju ugovorila policija.

Redakcija

Čovek koji je pokušao da kupi trogodišnju devojčicu na dark webu sa namerom da je iskoristi kao seksualnu robinju, uhvaćen je na Novom Zelandu.

Aron Haton, koji je bio poznat pod korisničkim imenom „Kiwipedo“, u petak je osuđen na pet godina zatvora nakon što je optužen za pokušaj sklapanja dogovora koji uključuje osobu mlađu od 18 godina za seksualno iskorišćavanje. Takođe je oglašen krivim za posedovanje 417 komada zabranjenog pornografskog materijala.

Haton je bio u kontaktu sa drugim korisnicima na dark webu između 13. januara i 20. februara 2015. gde se pretpostavlja da je razgovarao sa kolegama pedofilima koji bi mogli da mu srede da kupi dete. U stvari, razgovarao je sa tajnim istražiteljima iz Odeljenja unutrašnjih poslova Novog Zelanda.

Ti istražitelji su sredinom 2015. koristili alat za praćenje na internetu da bi pronašli Kivipedov računar na njegovom radnom mestu u Oklandu, a potom izvršili nalog za pretres.

Hatonov advokat je insistirao da nije planiran nikakav sastanak i da nije došlo do razmene novca u vezi sa optužbom za pokušaj kupovine devojčica. Haton je dalje tvrdio da je znao da razgovara sa policijom preko interneta i da se jednostavno “igrao mačke i miša” da bi trolovao policiju. Nedozvoljeni materijal, rekao je, bili su deo paketa zvaničnih dokumenata koji su mu prosleđeni.

Ove tvrdnje stigle su uprkos činjenici da se Haton već izjasnio krivim po optužbama na suđenju Okružnom sudu u Ouklandu prošle godine. I u svakom slučaju, brzo su oborene.

„Mogu samo da kažem da su sve ove opravdavajuće izjave besmislice“, izjavio je sudija Alan Roberts dok je izricao kaznu: ponavljajući da je Haton nameravao da kupi devojčicu i zadrži je u svrhu seksualnog iskorišćavanja.

„Vaša potencijalna žrtva imala je svega tri godine“, rekao je sudija. “Zamisao vam je bila da vam postane seksualna robinja.”

 

Izvor: Vice

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije