KarijeranajnovijePraktična LolaŽivot

Koje su to 3 brzorastuće karijere za žene u 2021. godini?

Međutim, postoji nekoliko polja u kojima su žene postigle više uspjeha u odnosu na svoje muške kolege, a karijere u tim oblastima pokazale su se kao najunosnije. U nastavku pročitajte koje su to tri brzorastuće karijere sa najvećim potencijalom za napredak žena. …

Sara Desančić

Birds on the Blog

Foto: Unsplash

Međutim, postoji nekoliko polja u kojima su žene postigle više uspjeha u odnosu na svoje muške kolege, a karijere u tim oblastima pokazale su se kao najunosnije. U nastavku pročitajte koje su to tri brzorastuće karijere sa najvećim potencijalom za napredak žena. 

 

Farmaceut 

Farmaceuti su zdravstveni radnici zaduženi za upravljanje i izdavanje lijekova pacijentima koji su recepte dobili od doktora i takođe su zaduženi za savjetovanje pacijenata o pravilnoj upotrebi lijekova. Oni su suštinski dio lanca zdravstvene zaštite i zaduženi su za nesmetan rad čitavog sistema. Zahvaljujući rastućem trendu u prehrambenim prodavnicama koje sve više uključuju apoteke u svoje lance, ova industrija bilježi ogroman rast. Međutim, farmaceuti sa sjedištem u bolnicama i ustanovama koje nude ambulantnu podršku obično su bolje plaćeni. 

Naravno ako želite da se bavite farmacijom morate da steknete zvanje magistra farmacije. 

 

Ortodont 

Još jedno polje u medicini za koje se predviđa rast u narednih nekoliko godina je stomatologija sa posebnim fokusom na ortodonciju. U Velikoj Britaniji je oko 75% ortodonta primjetilo porast broja odraslih pacijenata koji traže tretmane za ispravljanje zuba. 

Prednost bavljenja ovom vrstom posla je ta šta vam mnoge institucije nude priliku da studirate online, a uslov je da imate diplomu stomatologije. Studenti koji se odluče za online kurs ortodoncije potrebno je da posjeduju kvalifikacije koje potiču sa uglednih fakulteta kao što je Londonski stomatološki institut- akreditovani institut koji nudi ortodonske kurseve od početnog do naprednog nivoa. Nakon upisa studenti mogu odmah započeti liječenje pacijenata zahvaljujući besplatnom programu mentorstva koji nudi ovaj institut. 

 

Građevinski inženjer 

Ako vam projektovanje, izgradnja i upravljanje projektima koji se odnose na infrastrukturu zvuči uzbudljivo, onda vam karijera u građevinarstvu može odgovarati. Građevinski inženjeri odgovorni su za nadgledanje projekata koji se odnose na sisteme vodosnadbjevanja, aerodorome, puteve, brane i drugu infrastrukturu koja je od suštinskog značaja za ekonomiju. Uprkos procjeni da je 19% radne snage u Velikoj Britaniji već zaposleno u inženjerskoj industriji, stručnjaci procjenjuju da će se do 2024. godine otvoriti još minimalno 124 000 novih radnih mjesta svake godine! 

 Potrebno je da steknete diplomu građevinskog inženjera ili tehnologije građevinarstva ako mislite da bi ova vrsta karijere bila idealna za vas. 

 

 Ovo su samo neki od puteva u karijeri u kojima su žene već ostvarile uspjehe i za koje se očekuje rast ulaskom u sljedeću deceniju. U potrazi za karijerom žene moraju samostalno da istražuju oblasti u kojima žele da se ostvare kako bi bile sigurne da je ona prava za njih i da postoje brojne mogućnosti u napredovanju. 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije