KulturaLjudinajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Kakva carica – ova profesorka baleta ruši sve predrasude o ženskoj lepoti

Ako vam neko kaže da nešto ne možete da uradite samo zato što se izgledom “ne uklapate u kalup” profesije, kažite im da greše i pokušajte.

Redakcija

Noizz

Foto: Instagram

Primer ovakve inspiracije može da vam bude Žulije del Bjanko, devojka koju su sputavali u mnogo čemu jer spada u takozvani plus sajz model. A ona je danas profesorka baleta i to kakva!

Žulija Del Bjanko je plesačica koja je više od 30 godina posvetila plesu. Pored toga što je diplomirala ovu disciplinu na Univerzitetu Kampinas u Brazilu, Džulija je osnovala i svoju školu plesa. U ovu školu, na časove baleta dobrodošli su svi, bez obzira na to kakve su građe, a jedna od Džulijinih namera je da sruši sve predrasude koje nam moderno društvo nameće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Júlia Del Bianco (@judelbi)

Kao devojčica, Žulija je imala probleme sa težinom zbog poremećene funkcije štitaste žlezde, mada kao mala nije razumela da je to na neki način razlikuje od ostale dece.

Devojčice koje su upisivale balet, ukazale su joj na tu razliku, a čak je i Žulijin učitelj rekao tada devojčici da pronađe drugi hobi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Júlia Del Bianco (@judelbi)

Zajedno sa roditeljima, potražila je pomoć lekara koji su joj objasnili da, uprkos svim naporima, nikada neće dostići „baletske parametre” u težini i da će stroge dijete na kojima je Žulija stalno bila, mogle bi da joj dodatno naruše zdravlje.

Ova mlada dama ruši sve predrasude, pa iako je u početku bilo teško da spoji dve, naizgled nespojive stvari – plesni stil koji je stvoren za ljude vitke figure i svoju konstituciju, ona je u tome uspela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Júlia Del Bianco (@judelbi)

Iako su je mnogi sputavali u njenom uspehu, naučila je kako da ignoriše sve tračeve. Danas je devojka koja iza sebe ima 30 godina plesnog iskustva i koja prihvata sve devojčice kod nje na časove. Pokazuje im da je svaka posebna na svoj način i da svaka zaslužuje da pleše.

Žulijin neuobičajenn izgled, lepo držanje i ljubav prema umetnosti, takođe su privukli pažnju brazilskih modnih dizajnera. Kao i u drugim zemljama, plus-sajz moda je sve popularnija i u Brazilu, pa je Žuliji ponuđeno da učestvuje u raznim projektima te vrste.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije