DogađajiKulturaLjudinajnovijeNaslovna vijestRadoznala Lola

Na sav neadekvatan sadržaj koji nam se plasira, reagujemo argumentima i kritikom.

Gdje? Kad?
Iako Vanja nije napisala story gdje se vrijeđaju članovi žirija, jasno je zašto sadržaj koji poziva na nasilje ne treba dijeliti.

Redakcija

Kritički / Instagram

Ali – priča je otišla daleko, a Vanja se našla u vrtlogu svega, da je čak diskvalifikovana, a navodno će biti i podnesena prijava protiv nje.

Ipak, Vanja ne može odgovarati za ono što mediji rade već godinama (nestručno izvještavanje i uznemiravanje), i na ono što se može samo opisati kao nasilje na internetu, a što mnogi rade već dugo, nekažnjeno.

Takođe, ne smijemo nikada tražiti opravdanje za uznemiravajuće uvrede koje se upućuju kandidatima, a žiri takođe prolazi nekažnjeno. Sagledavši sve ove probleme, jasno je da se prepliću, stvarajući začarani krug uznemiravanja i nasilja.

Jer ni za neprofesionalno, deguntatno izvjestavanje medija, ni za internet nasilje, ni za Jelenine uvredljive komentare – nema opravdanja.

Kako da razbijemo ovaj krug?
Obratimo pažnju i kritički promišljamo o svemu šta gledamo i o ljudima koje pratimo.

I nikada ne podcjenjujte moć svog glasa. Nebitno koliko malu ili veliku platformu imate, promjena je moguća, ukoliko se potrudimo, nastavimo da skrećemo pažnju i djelujemo u skladu sa tim.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije