DogađajiKulturaLjudinajnovijePojaveRadoznala Lola

“Odveo me je van Beograda usred noći i tamo me je mučio, i tamo me je silovao.”

Nisam mogla da stojim, nisam mogla da podignem ruke. Ridala sam”: Drugi deo potresne ispovesti Danijele Štajnfeld.

Redakcija

Glumica Danijela Štajnfeld je u beogradskom Višem tužilaštvu navela je da je glumac, opozicioni političar, bivši ministar i član Demokratske stranke Branislav Lečić misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao.

Ova 37-godišnja glumica o svemu je progovorila za sajt “Insajder”.

Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić, u maju 2012. godine. Posle četiri dana igrali smo predstavu. Bila sam u šoku. Htela sam odmah da zovem policiju, ali sam razmišljala šta će se desiti. Morate da razumete to stanje, rekla je, između ostalog, u svojoj ispovesti Danijela Štajnfeld za Insajder.

“To se desilo 7. maja 2012. godine, bili smo zajedno u predstavi Dnevna zapovest u Beogradskom dramskom, mi smo radili aktivno zajedno… Išli na gostovanja, družili se. I u jednom momentu on je predložio da se vidimo, htela sam da mi da neki potpis, to je bila jedna potpuna nebuloza, naravno, mi smo se viđali često, nije bilo prvi put da sednem sa njim u kola…

Tako da nije bilo ništa neuobičajeno, s tim da je on mene te noći, na moje moljenje i plakanje i na moje ne, on je mene odveo negde gde ja nisam znala gde sam, gde ja nisam mogla da izađem iz tog prostora, to je bilo van Beograda, negde na obroncima Beograda, ja ne znam gde je to bilo, usred noći… I tamo me je mučio, i tamo me je silovao. Ja sam govorila ne, neprestano, dok god sam mogla.

To je bilo jako veliko mučenje, psihološko, emotivno, fizičko i seksualno. U jednom momentu nisam mogla da govorim, nisam mogla da stojim, nisam mogla da podignem ruke. Ridala sam strašno… Onda me je vratio kući i posle četiri dana smo igrali predstavu.”

Podsećamo, Danijela Štajnfeld je prvi put u svom filmu “Zaceli me” izjavila da je silovana.

“Posle silovanja poveravala sam se jedino svom laptopu. Snimala sam male video-zapise, koji su na kraju završili u dokumentarcu. Oni su danas jedan dragoceni testament, jer pokazuju kako se žrtva ponaša nakon zlostavljanja”, rekla je Danijela tom prilikom. Danijela Štajnfeld je tada rekla i da veruje da će dokumentarcem poslati snažnu poruku i ohrabriti žene da prijave nasilje.

“Strašan je onaj zid tišine i srama da je žrtva silovanja na neki način sama doprinela da joj se taj zločin dogodi. To nije istina, ne možete vi nikoga naterati da vas siluje…”, poručila je glumica.

Danijela Štajnfeld najpoznatija je domaćoj javnosti po ulozi Mariole u filmu Ivkova slava Zdravka Šotre.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije