DogađajiKulturaLjudinajnovijeNaslovna vijestRadoznala Lola

Lečić traži da ide na poligraf!

Tvrdi da mu je optužba za silovanje Danijele Štajnfeld nameštena i da ga ucenjuju.

Redakcija

Blic.rs

Foto: Noizz

Devet meseci Danijela Štajnfeld (37) nije javno htela da imenuje osobu koju je optužila za silovanje, ali je danas u javnost isplivala informacija da je u pitanju glumac Branislav Lečić (65). On je već nekoliko nedelja znao da će se tako nešto desiti i o tome se poverio najbližim saradnicima. Tom prilikom im je rekao da će tražiti da bude ispitan na poligrafu, saznaje “Blic”.

Do ove informacije Lečić je stigao kada su ga kontaktirali novinari jednog uglednog svetskog medija kako bi dobili komentar na optužbe Danijele Štajnfeld. Tako je i bio svestan da je pitanje dana kada će priča osvanuti u javnosti. Odlučio je da pozove najbliže saradnike i da im ispriča šta će se dogoditi. Kako saznaje “Blic”, Lečić im je objasnio osnovne crte svoje odbrane.

– Okupio je nas nekoliko i rekao da će ga jedna glumica optužiti za silovanje, ali da je to nameštaljka, da je po sredi ucena i da ona želi da joj on plati – otkriva jedan od sagovornika “Blica”.

Lečić im je tada rekao i da postoji sporni snimak na kom su ona i Štajnfeld, i pretpostavlja se da govri o audio zapisu koji je dospeo u medije, a čiji je deo Danijela iskoristila i u svom dokumentarnom filmu “Zaceli me”. Ona je tajno snimila razgovor sa čovekom koga optužuje za silovanje i to bi mogao da bude ključni dokaz ako bude bilo suđenja.

Na snimku se čuje razgovor između nje i muškarca čiji glas podseća na Lečićev a gde ga ona pita da li se seća da je ona plakala i da nije želela da ostane nasamo s njim, da se oseća ugroženo, da je govorila “ne”… Njegov odgovor je bio veoma arogantan:

– Mogu da razumem, ali to je velika greška! Moje iskazivanje nežnosti nije izraz nepoštovanja, to je tvoje dostignuće! To je za čast, a ne za osećaj ugroženosti. Iskreno ti govorim. Kao da bih stavio k***c u neku koju ne poštujem?! Da ponižavam, da potcenjujem?! Naprotiv, to radim sa osobom koja zaslužuje moju naklonost! Imaš li ti pojma ko sam ja?!

Lečić je za sporni snimak rekao da se radilo o “probi nekog komada” i da je on “samo glumio”, a da je Danijela Štajnfeld navodno “iskoristila i zloupotrebila” taj deo.

– Tada je rekao da će, ukoliko priča i snimak budu obelodanjeni, tražiti da bude ispitan na poligrafu – otkriva sagovornik “Blica”.

Lečić: Ljudi, polako.

Lečić se posle informacije da je Danijela Štajnfeld tužilaštvu i policiji dala novi iskaz o okolnostima silovanja kao i da je imenovala napadača sa inicijalima B.L. , oglasio i negirao da ima ikakve veze sa slučajem.

– Apsolutno poštujem zakon i pravne institucije ove države, i spreman sam da u bilo kom trenutku odgovaram u Tužilaštvu na ovakvu optužbu. U pitanju je najgnusnija laž, koja me diskredituje – rekao je Lečić u pisanoj izjavi.

Potom se oglasio i na tviteru rečima “ljudi, polako”.


U isto vreme, Danijela Štajnfeld juče je dobila podršku mlađih koleginica Milene Radulović i ive Ilinčić, koje su pre nešto više od dva meseca prijavile za silovanje i seksualno uznemiravanje učitelja glume Miroslava Aleksića. Iva je tagovala Danijelu i uz srce na Instagramu napisala “samo hrabro”, dok je Milena uz poruku “fajterke junajted”, takođe menšenovala Danijelu i stavila haštag nisi sama.

 

Izvor:  Blic.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije