AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Pun Mjesec u Vagi: Šta je poruka ovog punog Mjeseca?

Ovaj tekst želim da posvetim svim žrtvama nasilja.

„Do you pay regular visits to yourself? Start now.“

Jelena Puhalo

Imamo pun Mjesec u Vagi. Dakle Sunce je u Ovnu na suprotnoj strani od Mjeseca.

Karambol.

Da stvar bude luđa Venera je u konjunkciji sa Suncem, a svi su na hironu. Sunce u Ovnu predstavlja veliku čast, veliku energiju, ozbiljan autoritet u muškom svijetu, a Venera signalizira umjetnost i ljepotu.

I sve to na hironu. Kako je hiron vječna rana koja ne može da zaraste bez da žulja, boli i da se na nju povremeno ne zakačimo, tako i Sunce sa Venerom na hironu govori o vječnoj rani koju imamo, kako kao čovječanstvo, tako i ovdje na Balkanu, u pogledu suočavanja moći i ljubavi.

Da budem jasna.

Sunce i Venera u Ovnu vole na grub način pokazati emociju. Ovo nemojte pogrešno shvatiti. Ovdje ne pričam o nasilju. To je nihov prirodni način da se izraze. Malo su žešći od ostalih.

Ali, Sunce u Ovnu na hironu govore o rani koju snaga Sunca ovdje ima. O moći koja nije toliko jasna i stvarna već je mutirala u neku ozbiljnu boleštinu. I zato Mjesec u Vagi, kao znak odmjerenosti, pravde i „ni po babu ni po stričevima“ metodologije stoji naspram te sebične i infantilne potrebe Ovna da sve dobije sad i odmah, da se zadovolji ponekad i na tuđu štetu, da poludi kad mu vrijeme nije iz čiste razmaženosti.

Možda je vrijeme da u ovim trenucima kada se dese ovi jaki puni Mjesečevi u kardinalnim znacima razmislimo kada je za nešto vrijeme, a kada opet ne.

Možda da se zapitamo da li naše osamostaljivanje i okretanje sebi ne znači infantilno istrajavanja isključivo u svojim potrebama. Pitanje: „Znaš li ti ko sam ja?“ je jedno fenomenalno pitanje za Sunce u Ovnu na hironu. Jer pitanje je koliko ovo Sunce zna ko je ono…

A vjerovatno je vrijeme da to „ko smo mi“ i „ko su oni“ percepiramo kroz naše i njihove postupke malo više nego kroz riječi i ostale izraze mišljenja.

Kada god su Sunce i Mjesec u opoziciji, dakle kad je Mjesec pun, ludi smo i pomalo i poviše. Dolazi do velikih kulminacija, energetskih, emocionalnih…dolazi do zaokruženja jedne ideje koja je obično stara jedno polugodište ili više godina.

S obzirom da su kardinalni znaci u pitanju ovo će biti jedan od intenzivnijih punih Mjeseca ove godine. I dolazi do velikih promjena i potresa unutar čovjeka kada su  ovakva vremena. Ne zaboravimo da smo mi u godini u kojoj je dominantni aspekt na nebu kvadrat Saturna i Urana.

Dakle, velike su oscilacije u ponašanju, ovo je vrijeme emocionalnih drama i drama sa ličnošću, drama u odnosima i ozbiljnog razmišljanja o tome kako nam izgleda medijska realnost i koliko mi učestvujemo u tome kako nam javnost i mediji izgledaju.

Poruka ovog punog Mjeseca je:

Tražite balans i tamo gdje ga je jako teško naći.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije