DogađajiKulturaLjudinajnovijePojaveRadoznala Lola

Meril Strip o snimanju novog filma: “Potpuno sam se izgubila”

Jedna od najcjenjenijih glumica Holivuda progovorila je o prvom danu snimanju novog filmskog spektakla koji vrvi od zvijezda.

Redakcija

Izvor: Nezavisne

Foto: commons wikimedia

Jedna od najcjenjenijih glumica Holivuda Meril Strip (71) otkrila je, u intervjuu s poznatim voditeljem Stivenom Kolberom, zanimljive detalje sa snimanja filma reditelja Adama Mekeja “Don’t Look Up” u kojem glume mnoge filmske zvijezde, prenosi B92.

“Film govori o globalnoj katastrofi, ali je i smiješan, nešto poput Dr. Strangelove za 2020. o globalnom zagrijevanju. Ja igram predsjednicu Sjedinjenih Država”, objasnila je.

Podsjetimo, Dr. Strangelove je američko-britanska politička satira u režiji Stenlija Kjubrika koja govori o neuračunljivom generalu Američkog ratnog vazuduhoplovstva koji naređuje prvi nuklearni napad na Sovjetski Savez. Predsjednik SAD-a i njegovi savjetnici potom pokušavaju da opozovu vojne avione kako bi se spriječila nuklearna apokalipsa.

Meril Strip otkriva da glumac Džona Hil u filmu glumi njenog sina, koji je ujedno i šef kabineta.

“U petak smo snimali prvu scenu, i bila sam jako loša”, požalila se Meril Strip odmahujući glavom.

“Bila sam u karantinu, uglavnom sama, moramo biti jako oprezni dok snimamo. I odjednom, u prvoj sceni ulazim na stadion sa 20.000 ljudi, kao predsjednica, moje lice pojavi se na ogromnom ekranu. Potpuno sam se izgubila, nisam mogla da se sjetim ničega.”

Meril je potom objasnila šta joj je stvorilo nelagodu.

“Kao prvo, očito je da tamo uopšte nije bilo 20.000 ljudi. Dupliraće ih u montaži. Bilo je statista po cijelom stadionu. Usamljenih ljudi koji su bili udaljeni 6 metara vazdušne linije, nosili su maske i vizire. Statisti su klicali u znak dobrodošlice, ali kako su imali maske, zvučali su prigušeno.”

“Sve je bilo jezivo, neobično i zbunjujuće. Moram da se sredim do ponedjeljka”, kaže Meril Strip otkrivši tako kako se snimaju filmovi u vrijeme pandemije.

Najveće zvijezde filma su Dženifer Lorens i Leonardo Dikaprio. Priča prati dvoje astronoma koji su na medijskoj turneji kako bi upozorili javnost da će u idućih šest mjeseci meteor uništiti Zemlju.

U filmu, koji će izaći na Netfliksu, glume još i Arijana Grande, Timoti Kalamet, Metju Peri, Kejt Blančet i mnogi drugi.

 

 

Izvor: Nezavisne

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije