najnovijePraktična LolaŽivot

RECENZIJA TEČNOG PUDERA: VICHY DERMABLEND

Dermablend zaslužuje bolju titulu od standardne klasifikacije potpune pokrivenosti – on je puder APSOLUTNE pokrivne moći. To je skoro kao scenska šminka, profesionalni proizvod, ali sveden je na pristupačnu cijenu i dostupan je u mnogim apotekama. 

Prevela: Maja Dropić Redakcija

amodelrecommends.com

Jednom prilikom sam udarila glavom u drvo. To nije bio jedan od mojih najlepših trenutaka.

Skoro da sam izgubila oko i mislim da će moja djeca imati emotivni ožiljak do kraja života. (Neće. To je laž. Nisu ni podigli pogled sa iPad-a kada sam vrisnula „IDITE PO TATU!“ Mogla mi je visiti ruka, stampedo nosoroga je mogao ići prema meni, krokodil me je mogao napasti, a oni i dalje ne bi prestali da boje obrazce na vatrogasnom vozilu iz crtanog filma. To je moć iPada.)

U svakom slučaju, tražila sam fotografiju nečeg sasvim drugačijeg kada sam naišla na neke prilično impresivne prije i poslije slike koje sam napravila dok sam eksperimentisala sa šminkom. Bacila sam se na istraživanje poput detektiva i shvatila da sam tada isprobavala puder Vichy Dermablend, ali da nikada nisam zapisala svoja saznanja.

Razlog što je ovaj tekući puder zaobišao objavu (čudno, jer ako sam se potrudila da napravim fotografije prije i poslije ovog tečnog pudera, možete gotovo da garantujete da ću napisati recenziju da bih iskoristila te slike!) je što ga nakon toga više nisam nosila. Međutim, obično kada isprobavam testere pudera, nosim ih sedmicama, upoređujem ih sa sličnim proizvodima, posmatram postojanost u različitim uslovima, suštinski ih stavljam na razne testove.

Nisam željela da nosim ovaj tečni puder ponovo, ali ne zato što nije bio prijatan za nositi (zapravo je lakši nego što bi pomislili, s obzirom na toliku moć prekrivanja) već zato što mi on jednostavno nije trebao.

Vichy Dermablend tečni puder može prekriti gotovo sve. Uz malo korektora u boji ispod (boja breskve za uklanjanje plavih tonova, na primjer), on može da uradi svoj posao na ožiljcima, pigmentaciji, flekama, pa čak i tamnim tetovažama.
Iz mojih fotografija možete vidjeti da je nevjerovatno dobro sakrio modricu na mom oku, koja nije bila toliko crna, ali je definitivno posjedovala širok spektar boja.

Pokrio je modricu bez da je to izgledalo umrljano, što je pravi izazov, a takođe je ostao na mjestu tokom cijelog dana. Rekla bih da je tvrdnja o trajanju 16h, koja se nalazi na pakovanju, čak skromna izjava.

Ipak, tako visoka moć pokrivanja će uvijek doći sa malo težom teksturom, pa ga ja više nisam nosila – kada je moje oko počelo da se popravlja i ljudi su prestali da bulje u mene, jednostavno bih natapkala malo korektora za uklanjanje najupečatljivijih područja modrice. Ostatak mog lica uopšte nije zahtjevao previše pokrivanja, tako da je nanošenje Dermablend-a na cijelo lice izgledalo krajnje besmisleno.

Međutim, željela sam da dokumentujem ovaj tečni puder za buduću upotrebu, jer je prilično nevjerovatno koliko spretno pokriva stvari koje ne želite da se vide, a lakši je od mnogih drugih pudera sa potpunim prekrivanjem. Dermablend zaslužuje bolju titulu od standardne klasifikacije potpune pokrivenosti – on je puder APSOLUTNE pokrivne moći. To je skoro kao scenska šminka, profesionalni proizvod, ali sveden je na pristupačnu cijenu i dostupan je u mnogim apotekama.

 

 

Pa ako ste u potrazi za puderom koji ima veliku moć pokrivanja, ali se plašite da će izgledati na kraju umrljano (ili ne možete pronaći neki koji je dovoljno neprovidan) onda je ovo puder vrijedan pokušaja.

Vichy takođe pravi Dermablend korektore u stiku, koji zaista zaslužuju odvojenu recenziju, ali ću ih ipak i ovdje spomenuti: nevjerovatno dobri na podočnjacima, tamnim i crvenim mrljama, bubuljicama. Mogla bih ga nazvati – gumica za brisanje u vidu šminke – praktično pakovanje, lak za nanošenje, blendanje i zadržava se u potpunosti.

 

 

Izvor: amodelrecommends.com

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije