DogađajiLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Nešto sasvim novo u Banjaluci – Delija the Barber!

“Mjesto na kojem će [muškarci] moći poslušati vrhunsku muziku, popiti najbolju espresso kafu, viski, dobiti najbolje savjete za njegu i oblikovanje kose”.

Lole su razgovarale sa Mirzom Delićem koji stoji iza ovog fantastičnog inspirativnog mjesta.

Lola Magazin

Foto: Privatna arhiva

Već pri prvom susretu s njim, jasno vam je da se radi o potpuno posebnom čovjeku, sposobnom da mijenja bilo koji prostor u kojem se nalazi. Tako je kao profesiju izabrao nešto mnogo više od šišanja, izabrao je barbering.

Za one koji ne znaju o čemu se radi, saznaćete. Za one koji znaju, obradovaće se.

1. Za početak, reci nam, šta je to u stvari moderni barbering?

Pozdrav cijeloj ekipi Lola magazina i svim čitaocima. Moderni barbering u mojoj filozofiji rada  nije ‘samo šišanje kose”, nego je to jedna veća i šira slika kojoj težim da prenesem strast i ljubav prema “savršenstvu” cijele priče od ulaska do izlaska klijenta iz salona.

2. Kako je počela tvoja ljubav prema toj vrsti zanata?

Moja priča je počela prije 5 godina kada sam jako odlučio da napuštam posao koji mi nije donosio mir i zadovoljstvo gdje nisam bio ja. Prepoznao sam da je to frizeraj i preselio sam se u Beograd na frizersku akademiju godinu dana i tu su počeli prvi moji veliki rezultati. Poslije toga sam se vratio u Sarajevo kod mog jako dobrog druga i kolege Alena Demirovica u njegov tim Alens Barbershop i tu smo nastavili da pravimo jako dobru i uspiješnu priču.

3. Kako ljudi reaguju na tvoje frizure koje su uvijek vrlo inspirativne?

To mi je jedan vid izražavanja svoje trenutne energije u kojoj se nalazim. I daje mi baš tu slobodu da budem to što jesam. Radim sam kosom i želim da to izrazim i pokažem svima. Da možda nekoga inspirišem da i on uradi nešto što želi ali nema ideje. Komentari su uvijek pozitivni i sa osmjehom na licu.

4. Gdje je region, a gdje BiH u domenu muškog šišanja i muške estetike uopšte i kako ti to vidiš?

BiH je jako dosta napredovala zadnjih godina na muškoj sceni mode što se tiče frizura. Vjerovatno je to zbog trenutne popularnosti društvenih mreža i praćenjem novih trendova. I veliku zaslugu dajem i svim frizerima koji sve više traže nove načine usavršavanja novih tehnika šišanja kroz razne edukacije i uz pomoć interneta. Što smo slobodniji da eksperimentišemo i probavamo nove trendove to ćemo biti zadovoljniji sobom.

5. Uskoro nas očekuje i otvaranja tvog salona u Banjaluci. Za sve to “kriva je” ljubav. Reci nam zašto baš Banjaluka?

Da, istinina je. Otvaram salon 18.04. u Banjaluci i to će biti još jedan uspiješno ostavaren san. Preselio sam se u Banja Luku jer mi je sada zaručnica, buduća supruga iz Banja Luke i očekujemo i jednu veliku prinovu u porodici i to je bio veliki povod da se preselim i budem tu uz njih a i osjetio sam da ovom prelijepom gradu mogu dosta da ponudim svojim drugačijim pristupom na ovaj prelijepi zanat. Muškarci sada imaju mjesto gdje mogu doći za kompletan osjećaja muškog hedonizma.

6. Je li bilo teško naći ljude koji će raditi s tobom i ko su momci koje ćemo imati priliku upoznati u Banjaluci?

Meni nekako nije bilo teško naći dobre kolege sa kojima ću da radim jer sam odlučio prije svega sa kime ne želim da radim. I momci sa kojima počinje priča u Banjaluci su jako ambiciozni i strastveni po pitanju posla i odgovornosti. Završili su uspješno akademiju Panjković u Beogradu na kojoj sam bio i ja i sada nas čeka veliki i uspiješan put dalje. To su Goran Lukaja i Dragan Stanković iz Banja Luke.

 

7. I za kraj – šta Banjaluka da očekuje od Delije The Barbera?

Brend ‘Delija The Barber’ će uvesti nove standarde u muškom frizeraju i dati slobodu svakom muškurcu ili onima koji se tako osjećaju, da nauče  da cijene svoje vrijeme i onaj vrhunski osjećaj kada dođu u naš salon. Mjesto na kojem će moći poslušati vrhunsku muziku, popiti najbolju espresso kafu, viski, dobiti najbolje savjete za njegu i oblikovanje kose. Jednostavno mjesto za odmor od svakodnevne buke i stresa. Sretni i nasmijani da odu svojoj porodici.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije