Astrologijanajnovije

Mlad Mjesec u Ovnu: Veliki početak i kraj

Da bi nešto počeli, obično  moramo sa nečim završiti.

Zatekla nas je nova normalnost kako je zovu. Ali više se ne radi o spoljnoj realnosti.

Jelena Puhalo

Hoću da vam kažem da je ovo veliki novi Mjesec. I nemojte da se čudite što ste potpuno ludi.

Objasniću.

Četiri lične planete su u Ovnu: Sunce, Mjesec, Venera i Merkur i pritom su tri sa početka u kvadratu sa Plutonom. Šta je Pluton? Smrt.

Ovo ne treba da nas plaši. Mladi Mjesec je uvijek važan jer tad nešto započinjemo, bez obzira da li smo toga svjesni ili ne. Ovo je mlad Mjesec puta mlad Mjesec, jer je sve u Ovnu. To je prvi znak proljeća, početni znak Zodijaka.

I kada treba jako a se radujemo, eto ti kvadrata sa Plutonom u Jarcu. Dragi ljudi, poruka je da nešto umire i to umire već dugo…i ovog aprila to će postati više nego jasno.

Nekom će umrijeti iluzije o sopstvenoj snazi, neko se oprašta od partnera iz prošlosti, neko je odlučio da završi sa svojom dosadašnjom karijerom, neko se prebacuje na nove režime zdravlja i ishrane, neko završava sa starim obrascima ponašanjima, neko sahranjuje nekoga…u bukvalnom ili figurativnom smislu.

Ali vrijeme sahrana je ozbiljno počelo.

Znate onaj bol u stomaku i strah da otpustimo nešto što nas već dugo vuče nazad i ne daje nam duši hranu onako kako smo zaslužili i kako nam treba. To mogu biti: odnosi, uvjerenja, ti veliki tranziti Plutona na natal inače u živou su periodi kada iz temelja transfomišemo ono što smo do tog tranzita bili.

I nekad smo u tome svemu u boli, nekad poptuno izgubljeni, nekad savladani kao ljudi, uvijek savladani kao ljudi jer Pluton pritišće dok ne klonemo. Posebno kod onih koji su mnogo žilavi i tvrdoglavi i baš baš ne puštaju kontrolu.

I ovo je onaj mjesec u godini kada ćemo vidjeti, svako u krugu svojih sopstvenih drama, koliko ne može da utiče na neke stvari, koliko neke stvari ne zavise od njega, i  da mu vrijrme zvoni da prihvati nešto novo, a novo ne dolazi ako staro ne ode.

Ovo je sjajan podsjetnik da nije sve ostalo u 2020, iako je većina željela i da je u redu da nešto otpada i sada, pa i nešto iz praistorije.

Ono novo što treba doći prepoznaćete po zvonjavi u stomaku, po onim dobrim starim, već zaboravljenim leptirima koji, i kad nismo zaljubljeni, dođu, s vremena na vrijeme, da nas podsjete da život nije traka po kojoj besciljno klizimo u pokušaju da ostvarimo lične ciljeve.

Da, jasno je kao da: život nije traka, i kada se čini savršenom trakom.

Da bi stvar mijenjanja i transformacije bila uspješnija, mladom Mjesecu pomoći će Mars u Blizancima koji se nalazi tačno u aspektu sekstila prema stelijumu u Ovnu.

To znači da snage ima. Volje postoji. Želje da se verbalno raščistimo ima. Snage da još uvijek mislimo zdravim razumom ima. Nekada nas razum ukopa, nekad nas spasi.

Mislim da je najveća pamet u tome da znamo da procijenimo kada je vrijeme za šta.

Ljub ljub

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije