DogađajiLjudinajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Tu nema “ne”, treba da znaš da si slabiji pol!

Srpski Jutjuber najstrašnije izvređao žene i ovakvi likovi su naš najveći problem.

Redakcija

Foto: Wanted.Mondo

Jutjuber Nikola Jovanović, poznatiji kao Nixa Zizu, gostovao je u emisiji na televiziji Hype, gde je sa voditeljkama Milicom Vukliš i Jovanom Andrejić komentarisao teme zlostavljanja i maltretiranja žena, pa počeo da ih omalovažava izgovarajući gnusne uvrede.

Voditeljka je jutjuberu pokušala da ukaže na to da bi ženino “ne” trebalo muškarcu da bude jasan i dovoljan signal da ona ne želi ništa sa njim, ali se Nikola nije složio zastupajući jeziv stav koji je zapravo najproblematičniji kod nas u društvu i zbog kojeg žrtva i postaje žrtva.

“Tu nema ne. Treba da znaš da si slabiji pol. Šalješ gole slike muškarcu i dođeš kod njega gola kući uveče i ako mu kažeš tu “ne” to je mnogo veliki problem, razumeš? Treba da znaš šta radiš i kod koga ideš, moraš da znaš da si slabiji pol”, rekao je jutjuber i dodao da to što njemu priča zadrži za sebe, jer neko može da je izbaci kroz prozor u suprotnom.

Posle ovih sramnih reči je krenuo da zastupa stav da bi žena trebalo da se ponaša submisivno u odnosu sa muškarcem, pa je izneo tvrdnju da žena nema pravo na mišljenje koje se razlikuje od onog koji ima muškarac.

“Ti treba muškarcu da kažeš jeste, sve si ti u pravu”, rekao je Nixa, a voditeljke su iznervirane napustile studio.

“Ako idete kod nekoga u stan, znate šta treba da radite”, zaključio je, posle čega je emisija prekinuta.

Upravo muškarci sa ovakvim razmišljanjima čine da se žene kod nas u društvu osećaju nesigurno i nasilnici često na baš ovakav način opravdavaju svoje zločine. Zaostala patrijarhalna shvatanja u Srbiji moraju da se iskorene jer su evidentno podloga za omalovažavanje žena isključivo na osnovu toga što su ženskog pola. Krajnje je vreme da shvatimo da ćemo isključivo međusobnim poštovanjem izgraditi sigurno društvo zasnovano na temeljima normalnih i poželjnih vrednosti.

Nedopustivo je da javne ličnosti istupaju u medijima izgovarajući rečenice kakve je voditeljkama upućivao Nixa Zizu, a ovaj slučaj bi trebalo da nam služi kao podsetnik na sve ono što nikad sebi ne bi trebalo da dozvolimo – agresiju, nepoštovanje i netoleranciju.

 

Izvor: Lidija Ivanov / Noizz.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije