FantastičnonajnovijeNaslovna vijestNevjerovatnoSimpatičnoZabavna Lola

Moderna oaza elegancije i chica: pretvaranje starog dvosobnog stana u trosobni

Kombinacija modernog dizajna u starinskim prostorima s visokim stropovima i velikim otvorima može biti vrlo uspješna i šarmantna. U to se možete uvjeriti na primjeru dvosobnog stana koji je nakon adaptacije postao trosobni

Redakcija

Indizajn.rtl.hr

Stanovi u starim zgradama s visokim stropovima, štukaturama, velikim otvorima te drvenim podovima, dizajnerima su vrlo atraktivni i zanimljivi za uređenje jer pružaju mnoge izazove. No, jedan od nedostataka u većini takvih prostora jest nelogičan raspored koji ne odgovara današnjem načinu života. Na primjer, kuhinje ne samo da su zasebne prostorije nego na suprotnoj strani enterijera od dnevnog boravka ili trpezarije.

Sobe su nerijetko povezane vratima i to je jedini put do njih. Isto tako, spavaće sobe su iste ili čak veće površine od onih namijenjenih dnevnoj sobi, a na balkone (ako uopšte postoje) se izlazi iz kuhinje ili spavaće sobe.

Jedan od tih problema imao je i stan koji vam predstavljamo, čija gradnja datira iz 1910. Kuhinja je bila zasebna prostorija, a kvadratura od 65 kvadratnih metara dopuštala je da se ona preseli unutar jedne od većih prostorija te da se tako dvosobni stan pretvori u trosobni.

Uska prostorija koja je prije bila kuhinja sada je trpezarija, a u budućnosti je vlasnici namjeravaju pretvoriti u dječju, budući da se unutar novostvorene dnevne zone nalazi i stol za ručavanje.

FOTO: PLANETE DECO

Pored dnevne zone i trpezarije, u stanu se nalazi i spavaća soba u kojoj je garderoba sakrivena ispod zavjesa, malo kupatilo s walk in tušem te ulazni prostor.

FOTO: PLANETE DECO

Prostor je adaptacijom potpuno promijenio svoj izgled – pored novih podnih obloga, obnove zidova, dobio je novi namještaj kao i detalje koji su ga modernizovali. Svijetlozelena nijansa na sjedećoj garnituri, crne kuhinjske fronte, lusteri i detalji čine prostor vrlo šarmantnim.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije