najnovijeNaslovna vijestPraktična Lola

Bolji orgazmi, manje boli, više samopouzdanja: Zašto su Kegelove vježbe ključne za bolji seks.

Krajnje je vrijeme da imate zdravu vezu – sa Vašim karličnim dnom, tačnije.

Da budemo potpuno iskreni, kada je riječ o ovom „ženskom problemu“, većina nas ne zna mnogo.

Prevela: Maja Dropić

elephantjournal.com

Dok se jednog dana …. ne upiškimo.

Iako je ovo najočigledniji simptom lošeg zdravlja karličnog dna, sigurno nije i jedini. U stvari, Vaše karlično dno (inače poznato kao Vaš PC ili pubični mišići) je u suštini osnova cijele Vaše kuće, najviše, ali ne isključivo, Vašeg „prizemlja“ .

Primarna funkcija karličnog dna je posturalna. Ovi mišići ne samo da drže naše visceralne organe u pravilnom položaju, već su to i isti mišići koji se kontraktiraju tokom orgazma.

Ako mišići karličnog dna oslabe, sve ostalo se pomjera sa mjesta. Mišići Vašeg PC su doslovno „ključni kamenčići“ koji stabilizuju cijelo Vaše tijelo, a to posebno važi za žene. Ako oni atrofiraju, drugi mišići su prisiljeni da to nadoknade, a stres izazvan time se može odraziti na sve dijelove počev od kičme  do članaka.

Ali to su blagi orgazmi koje ćemo obavezno primjetiti prije nego što se pojave bolovi u leđima, koljenima i zglobovima. Osjetljivi mišići orgazma jednostavno nisu nosioci zapanjujućih trenutaka.

Problemi sa karličnim dnom se, takođe, kreću u oba smijera. Doživljavate bol tokom seksa? Uzrok može biti prekomjerna napetost dna karlice. Bilo da je bol mala ili velika, naše karlično dno ima udarne efekte, posebno kada je riječ o našem intimnom životu.

To je samo jedan od razloga zbog kojih  MaryEllen Reider ima zadatak da obrazuje i osnaži žene kada je riječ o zdravlju našeg karličnog dna.

Osnovala je Yarlap® sa svojim ocem inženjerom medicinskih uređaja, Brentom, kako bi nam pomogla u tome. Izrađuju jedini uređaj koji je FDA odobrio, AutoKegel® kojeg podržavaju ljekari, medicinske osiguravajuće kompanije, specijalisti za rehabilitaciju karličnog dna i seksualni terapeuti.

To je poput trake za trčanje za Vašu vaginu, ali uz 100% manje napora >>

Više od pukog curenja: zašto naš PC zaslužuje TLC.

Ovdje se radi o mnogo više od mokrenja kada kihnemo – ili ne. To je nešto što MaryEllen strastveno želi da prenese.

Nesrećno karlično dno može imati veoma negativan uticaj na naše seksualno zdravlje i samopouzdanje. A urinarna inkontinencija (medicinski termin) samo je dio toga.

To je prilično šokantno ako uzmete u obzir da više od 24 miliona žena u SAD-u još uvijek živi sa emocionalnim teretom srama i  postiđenosti, niskim samopouzdanjem i potencijalno smanjenom seksualnom aktivnošću i ispunjenošću koje može prouzrokovati curenje bešike povezano sa karličnim dnom.

Istraživanja sugerišu uvjerljivu vezu sa raznim seksualnim disfunkcijama, uključujući dispareuniju (bolni odnos), vaginizam (nekontrolisani, nehotični grč mišića vagine) i poremećaje orgazma (poteškoće ili nemogućnost postizanja orgazma).

Zdravo, karlično dno. Drago mi je da smo se upoznali. Budimo prijatelji s povlasticama.

Šta su i gdje su tačno naši mišići karličnog dna? Možda se čini očiglednim, ali većina nas treba da počne sa razjašnjavanjem ovoga.

Zamislite mrežu za ležanje kako se stalno pomjera preko Vaše karlične kosti. To su vaši mišići karličnog dna.

Oni zajedno podržavaju vaš unutrašnji univerzum držeći sve u pravilnom položaju, uključujući bešiku, matericu i visceralne organe koji leže na vrhu toga.

Iako svi imaju mišićekarličnog dna, a muškarci takođe mogu da rade Kegelove vježbe, žene su uglavnom te koje ih rade. Povreda karličnog dna može oslabiti mišiće. To uključuje porođaj, trudnoću, trčanje, čak i jahanje – sve što ima ponavljajuće pokrete, posebno ako nikada ranije niste angažovali ove mišiće.

Zamislite ponovo onu viseću mrežu, a onda zamislite da se opušta. Možete brzo vidjeti šta bi se dogodilo sa svim unutrašnjim strukturama koje bi ona trebala da podržava.

Oni bi samo skliznuli i pomjerili se sa mjesta, ne bi bilo ničega što bi ih moglo podržati. Onda, jednog dana otkrijete da kad se smijete, kašljete, kišete, skačete previsoko ili zapravo imate bilo kakve iznenadne pokrete, upiškite se. Ovo je poznato kao stresna inkontinencija.

MaryEllen to savršeno opisuje kao „nehotični zagrljaj bešike“. Ova atrofija i slabost takođe su uzrok tog iznenadnog nagona za odlaskom u kupatilo, poznatog kao hitna inkontinencija.

Pa, koliko zaista mišići karličnog dna imaju veze sa orgazmima?

U potpunosti! Mišići dna karlice su mišići orgazma. Ili, medicinski gledano, ženski orgazam je nehotično stezanje mišića kao odgovor na stimulaciju. Ove kontrakcije uključuju mišiće karličnog dna.

Tip stimulacije, tonus mišića i razlike u anatomiji sugerišu da stimulacija do orgazma varira od osobe do osobe. Raznolikost u orgazmima koji nastaju samo od stimulacije klitorisa i od ne-genitalne stimulacije (npr. erotske misli, igra bradavica, analna stimulacija, itd.) sugeriše da je ženski orgazam veoma promjenljiv i da nije uslovljen ulaskom penisa u vaginu.

Doktor Kegel (po kome su vježbe dobile ime) primjetio je da je „seksualni osjećaj u vagini usko povezan sa tonusom mišića i može se poboljšati edukacijom mišića i otpornim vežbama“. Mogućnost stiskanja i opuštanja ovih mišića, uključujući i one oko otvora karličnog dna, presudna je za seksualne performanse i zadovoljstvo žena.

Zdravi mišići karličnog dna  mogu da se skupljaju i efikasno otpuštaju. Dno karlice koje je dovoljno čvrsto da ne propušta mokraću, ali nije toliko napeto da je seks bolan poboljšava seksualno izražavanje i samopouzdanje.

Raditi Kegelove vježbe ili koristiti AutoKegel®, to je pitanje.

Dame i vlasnici vagina svih vrsta, imamo izbor. Mi možemo:

  1. Raditi Kegelove vježbe.
    U redu, ali imajte strpljenja, disciplinu i saznajte kako se one rade. Većina žena to zapravo ne zna.
  2. Posjetite specijalistu za rehabilitaciju karličnog dna.
    Odlična opcija za one koji mogu izdvojiti vrijeme i novac. Može takođe uključivati bilježenje mokrenja, postavljanje sondi na anus i dobijanje „domaćeg zadatka iz vagine za cijeli život“. Istinita priča.

3.Otiđite na operaciju ili koristite ljekove.

Suviše invazivno? Gadni neželjeni efekti, iskustva?

  1. Koristite Yarlap® uz AutoKegel®
    Simple, non-invasive, and effective? Jednostavno, neinvazivno i efikasno? Da, moliću! Uzeću vrata #4.

Jednostavno, neinvazivno i efektivno: Yarlap uklanja nagađanja iz Kegelovih vježbi.

Za samo 20 minuta dnevno, 3-5 puta nedeljno, možete trenirati mišiće dna karlice kako bi oni pravilno radili.

Jednostavno ubacite Yarlap® poput tampona, 2-3 puta nedeljno po 15-20 minuta, a uređaj obavlja posao ponovne edukacije mišića dna karlice.

Ne samo da uklanja nesigurnosti i zamor Kegelovih vježbi, već eliminiše i rizik od pretjeranog toniranja mišića. To djeluje jednako dobro kod onih sa slabim PC mišićima kao i kod onih sa viškom napetosti karličnog dna. Postoje unaprijed postavljeni programi za jačanje i masiranje / opuštanje mišića.

On djeluje pomoću neuro-mišićno-elektro-stimulacije (NMES), što zvuči kao nešto veliko, ali sve što to znači je da uređaj šalje blagi, nježni signal vašim mišićima dna karlice.

U osnovi, možete jednostavno dodati svoju Yarlap® rutinu u svoju redovnu rutinu gledanja Netflixa i u roku od nekoliko nedelja počećete osjećati napredak. Znam jer mi je uspjelo! Pročitajte cijelu moju priču ovdje.

„Počela sam da koristim Yarlap® tri puta nedeljno po 15-20 minuta svaki put … posle tri nedelje, mogla sam da uživam u čitavom satu neprekidnog skakanja bez da mi mokraća procuri u zatvorenom parku sa trampolinama za 10. rođendan mog najstarijeg sina .

Nakon godina pitanja da li ih radim kako treba, sada sam upoznata sa tim kako zapravo trebamo da se osjećamo kada radimo Kegelove vježbe, tako da sam u stanju da sa više lakoće izolujem i mišiće dna karlice. Ipak, i dalje favorizujem Yarlap®,, jer mogu bukvalno da zaspim dok on radi svoje.

I automatski se isključuje po završetku programa. Tako je pogodan. Lako se čisti i skladišti.A sama senzacija? Pa, u početku sam bila pomalo nervozna … ali bila sam zadovoljna kad sam otkrila kako je to savršeno ugodno, čak i umirujuće. Kao što je jedan elokventni korisnik objasnio, „To je poput čvrstog rukovanja u vagini.“

Bolji seks čeka one sa čvrstim karličnim dnom.

„Samo zato što je uobičajeno, ne znači da je normalno“, potvrda je u središtu Yarlap® misije.

Ne bi trebalo da živite sa fizičkom nelagodom, emocionalnim stresom i seksualnim nezadovoljstvom zbog nezdravog karličnog dna. Pa nemojte!

Najlakši, najsigurniji način do čvrstog karličnog dna.

YARLAP® oprema i sistem kegelovih vježbi

1. Kegelove vježbe, gotovo je sa vama

6 sigurnih programa, da učvrstite vaše PC mišiće

 „Yarlap sam kupila nakon što sam dobila sina i  shvatila da imam nekih problema sa mokrenjem kad se nasmijem ili skočim. Vrlo brzo sam primjetila razliku, osjetila sam kako se mišići pokreću i shvatila da već dugo neispravno radim Kegelsa. Pročitala sam uputstva i otkrila da je vrlo jednostavno i udobno za upotrebu! Toplo preporučujem svima koji imaju problema sa karličnim dnom. „ Srećna

2. Nema više nagađanja

Jednostavne vježbe od 15-20 minuta koje on radi za Vas

Nema više gubljenja vremena u pokušajima da shvatite da li koristite prave mišiće i da li to radite dovoljno vremena. Yarlap®  je jedini klinički dokazani uređaj za kontrolu bešike koji za vas ojačava i tonizira mišiće dna karlice pomoću tehnologije AutoKegel®. Yarlap®  šalje nježni signal u Vaše mišiće i tjera ih da oni rade umjesto Vas. Izaberite program i podesite nivo udobnosti i jednostavno se opustite!

3. Brzi rezultati

Nema više curenja iz bešike; jednostavno, sigurno i udobno

Yarlap® liječi uzrok stresa, nagon i mješovitu inkontinenciju. Rezultati se mogu javiti u 2-12 nedelja. Yarlap® čak pomaže ženama sa najtežim vrstama inkontinencije. “Imam ga samo tri dana i već osjećam razliku.” ~ Monika

4. Kreiran za žene

FSA/HSA provjeren

4/5

Yarlap® sa AutoKegelom stvoren je za žene. Mali i diskretan, Yarlap® čini sve za Vas, tako da možete udobno da obavljate više zadataka ili da se opustite dok izvodite vježbe za dno karlice u svom ritmu. Da, Yarlap® takođe ispunjava uslove za vaš HSA / FSA! Ako imate bilo kakvih pitanja, pozovite (614) 568-7002. (Yarlap® služba za korisnike nalazi se u SAD-u)

5. 100% medicinski provjerene komponente

FDA dokazan

5/5

Yarlap® je jedini uređaj AutoKegela® koji je odobren od FDA za klinički dokazane rezultate. Klinički dokazani Kegelov uređaj za trening koji jača mišiće dna karlice za Vas sadrži: 1. Jedinicu Yarlap® 2. Stimulator za PC 3. Hipoalergenski lubrikant 4. Jednu bateriju od 9 volti 5. Torbu za nošenje.

Foto: yarlap-kit-for-bladder-control

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije