LjudinajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Ostajemo uz one koji nas ne vole iz tako mnogo razloga.

Ponekad ostajemo tu jer ubjeđujemo sami sebe da će se okolnosti promijeniti – da ako budemo voljeli jače, davali više, ako budemo tu, ako obezbjeđujemo, da će se sve to promijeniti na bolje.

Prevela: Maja Dropić

LateNightInTheCity / Instagram

Foto: Unsplash

Da će prepoznati vrijednost naše ljubavi, izabrati je.

Ponekad ostajemo tu jer mislimo da moramo. Mislimo da mi moramo biti oni koji popravljaju, koji spajaju, oni koji dokazuju da ljudi ne odustaju od onih u kojima vide nešto prekrasno.

Ponekad ostajemo jer se osjećamo krivima, jer mislimo da ako odemo, ako izaberemo sebe, mi ostavljamo one do kojih nam je stalo i napuštamo njihova srca.

A ponekad ostajemo jer mislimo da nikada nećemo pronaći osobu koja će nam pokazati da ljubav zapravo ne treba da boli. Ponekad ostajemo jer izgubimo vjeru da ljubav može biti nježna, da postoje mnogo ljepše stvari od onih na koje mi pristajemo.

Ponekad ostajemo jer bismo radije da spavamo pored nekog s kim se osjećamo usamljeno, nego da budemo sami. Ponekad ostajemo jer nam je lakše da ispunimo naše praznine sa drugim ljudskim bićem, čak i ako nas oni ne cijene, jer mi još uvijek učimo kako da cijenimo sami sebe.

Ostajemo uz one koji nas ne vole iz tako mnogo razloga. I to je u redu.

Pustiti nekoga je jedna od najtežih stvari koje ćete ikada morati uraditi.

Ali na kraju dana, kada ste sa nekim s kim se osjećate kao da ste vi previše, ko od vas traži da utišate vašu dušu – to je najveća nepravda koju ćete ikad nanijeti svom srcu. Time sebi najviše štetite, jer zaslužujete da budete okruženi ljudima s kojima se osjećate viđeno. Zaslužujete biti okruženi ljudima koji vas njeguju. Važno je da naučite da prestanete idealizovati stvari u vašem životu koje vas povrijeđuju. Važno je otići, čak i kad je teško, čak i kad ne želite da se suočite sa gubitkom, jer će vas taj gubitak naučiti kako da izaberete svoje srce. Naučićete da se borite za njega. A ono zaslužuje da ga branite.

 

Izvor: Late Night In The City / Instagram

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije