LjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Mango će uskoro lansirati prvu kolekciju donjeg rublja i kupaćih kostima za žene oboljele od raka dojke

Sjajna inicijativa popularnog high street brenda.

Redakcija

fashion.hr

Sigurno ste i sami primjetili zahvaljujući raznim kampanjama koje osvješćuju važnost redovnog pregleda i samopregleda dojki, da rak dojke više nije tabu tema koju šutke posmatramo u svojoj okolini.

Nažalost jedan od razloga je i taj što u Hrvatskoj oboli svaka deseta žena, kao i činjenica da rak dojke dobija sve veći broj žena mlađe životne dobi.

Borba s ovom opakom bolešću mijenja živote iz temelja; od načina na koji posmatramo sebe, naše odnose s dragim nam ljudima, način života, pa sve do banalne stvari kao što je oblačenje, omiljena aktivnost brojnih žena, a koja preko noći postaje drastično ograničena!

Jedan od razloga je i taj što modna industrija, barem do sada, nije imala sluha za raznolikosti te je odjeća zapravo bila kreirana za idealne proporcije koje ne trpe nesavršenosti. Jedan od problema, mnogi će reći banalan u odnosu na ono s čime se žene oboljele od raka dojke nose, je i pronalazak odgovarajućeg donjeg veša.

Riječ je o kategoriji lične higijene te nešto bez čega ne možemo zamisliti svoju svakodnevicu, a kako bi im se život barem malo olakšao, jedan od omiljenijih high street brendova pokrenuo je sjajnu inicijativu kolekcijom donjeg veša i kupaćih kostima namijenjen upravo ženama oboljelim od raka dojke.

U kolekciji su prisutni grudnjaci s jednom košaricom, a koji će se moći kupiti po nešto povoljnijoj cijeni, što je velika stvar budući da su ovakvi modeli donjeg veša izrazito skupi u odnosu na standardne modele. Ova ‘kapsule’ kolekcija sadrži tri grudnjaka, dva jednodijelna kupaća kostima i bikinija, navodi španjolski Elle.

Modeli će biti dostupni na web stranicama brenda i to u veličinama od S do XXXL. Ovo je definitivno sjajan primjer kako zaista možemo kao društvo konkretno pružiti podršku ženama oboljelih od raka dojke – sitnicama koje njihov život čine mrvicu jednostavnijim!

Preuzeto sa:  fashion.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije