AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Pun Mjesec u Škorpiji

Kako ste tačno mislili: kad će sve ovo završiti?

Jelena Puhalo

Ovo je jedan od onih zajebanih punih. Kao da su ostali laki.

Ali znate onu priču:…šta god je u Škorpiji…

Dvadeset i sedmog aprila na sedam stepeni Bika i Škorpije imamo opoziciju Sunca i Mjeseca, i to tim redom. Škorpija je mračni, prikriveni, kompleksni, duboko emocionalni znak smrti i transformacije. Bik kaže sve suprotno: „Daj mi život da živim i u njemu da uživam!“

Ono što im je zajedničko je izuzetna tvrdoglavost i otpor promjeni. A svi silni kvadrati govore da mora nešto da se mijenja i da to neće proći mirno.

Znate da kada god je pun Mjesec, a to se dešava jednom mjesečno, mi nešto završavamo, privodimo neki posao, ideju, situaciju, emociju, projekat ili odnos kraju.

I s obzirom da je ovo jedan od onih težih punjaka u godini jer je kvadriran Saturnom, sad završavamo mnogo više nego u regularnom stanju punog Mjeseca.

Gdje god vidimo Saturn tu su prekidi i ne moraju oni biti jasni, konkreni i materijalni. Očigledno je da moramo sa mnogo toga prekinuti u sebi. I biće i toga.

Oni koji više nemaju šta pokidati oko sebe, možda će morati to raditi iznutra, ali na kraju, uvijek se vratimo na to da sve počinje iz unutrašnjosti.

Foto: Canva

Možda nije to ono što želite pročitati, ali ovo je stvarno jedna od onih težih perioda. Imamo stelijum u Biku, imamo Uran u Biku koji ulazi u ovu opoziciju konjunkcijom sa Suncem i Uranom i Saturn iz već dobro poznate Vodolije.

Pitanje je hoće li ostati kamen na kamenu kada ova godina završi sa nama. Da uopšte ne pominjem da je idući pun Mjesec eklipsa, da i to dočekasmo, evo nam i eklipsica, ovo je ona situacija kada rasprodajemo sve što imamo i uzimamo kartu za Nedođiju u jendom smjeru.

Naravno negdje moja je dužnost da kažem da svi fiksni znaci, a to su: Bik, Lav, Škorpija i Vodolija sada prolaze svoje lične životne roler kostere, pretumbacije, prelome i preskoke, promjenu strukture života.

I ako imate jak bilo koji od ovih znakova u karti i ne dešava se kao ništa, vjerujte da to nije istina.

Ako narednih dana budete pomišljali na razne nepopularne destruktivne i autodestruktivne scenarije, ako budete osjećali hronični neizdrž, ako poželite da kao Sersi u Got-u dignete uzrak cijelu Septu sa svima unutra, nije vam za zamjeranje.

Ovo su teška i čupava vremena. Ovo su vremena previranja, preorjentacije, prekvalifikacije, sviča  kako bi naše bake rekle.

Udahni duboko i pomisli kako će sve proći, to je trenutno jedina utjeha i trenutno najmudrija mantra koju nedavno čuh i sama sa sobom ponovih svaki dan za doručak, ručak i večeru.

Srećno nam do eklipse!

Ljubim vas!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije