DogađajiKulturaLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

66 najljepših Oskarovskih haljina svih vremena

Neki od najzapamćenijih odjevnih kombinacija u istoriji mode dogodili su se tokom 90 godina postojanja dodjele Oskara.

Redakcija

harpersbazaar.com

Od haljine u duginim bojama Lauren Hutton, Givenchy haljine Audrey Hepburn koja je dostigla aukcijsku vrijednost, pa do Jennifer Lawrence koja se zbog haljine saplela na sceni.

Osvrnimo se na najzapamćenije izglede sa najveće večeri u Hollywood-u.

1950

Joan Collins je jasno izazvala pažnju u svojoj upečatljivoj toaleti – a 50ih godina se podrazumjevalo da svaki formalan događaj zahtjeva i tri-četvrt rukavice.

1954

Ona koja predstavlja ikonu na ekranu i iza njega, Audrey Hepburn je najčešće birala Givenchy za svoje pojavljivanje na crvenom tepihu.

Ova Givenchy haljina i dalje oduševljava i nije pokleknula testu vremena.

1955
Nagrađena za najbolju žensku ulogu u filmu The Country Girl, Grace Kelly je potvrdila da je osmijeh najbolji aksesoar usklađen sa razigranom Givenchy haljinom.

1955

Lauren Bacall je ikona starog Hollywood-a. Pored njenog prestižnog osjećaja za modu, bila je specifična i u svom odabiru partnera. Na dodjeli Oskara 1955. ruku pod ruku sa njom se našao Humphrey Bogart.

1958

Nominovana za ulogu u filmu The Unsinkable Molly Brown, Debbie Reynolds odabrala je toaletu u kojoj je izgledala kao princeza tokom ceremonije.

1958

Sophia Loren najčešće je birala haljine u kojima je mogla istaći svoje obline na kojima su joj mnogi zavidjeli. Baš takva je i bila ova savršeno skrojena satenska haljina sa cvjetnim dezenom. Dok je dijamantnim naušnicama i ogrlicom upotpunila svoj izgled.

1960

Elizabeth Taylor, začetnica fraze „dijamanti su ženini najbolji prijatelji”, odlučila se za decentan nakit koji je dozvolio njenoj bijeloj haljini da dođe do izražaja.

1968

Faye Dunaway je unijela dozu dramatičnosti u ovoj crnoj haljini sa razbarušenim detaljima, i zalizanom frizurom.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije