najnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Od tvoja 4 mjeseca života, samo mjesec smo proveli zajedno

Feđa, mamina lijeva strana srca, mamina radost, mamina tuga, bol prevelika.

Piše: Lejla Čaušević Redakcija

Zašto baš lijeva strana..zato što si rođen skoro pa bez lijeve strane srca, zato što si rođen sa hipoplastičnim lijevim srcem.

Od tvoja četiri mjeseca života samo mjesec provedosmo zajedno, jedan mjesec da mi bademaste oke ostanu urezane duboko u dušu.Ruke male koje se dižu kao da zele reči “čuvaj me..nedaj me nikom ama baš nikad”.

Jedan mjesec sreće, ljubavi, straha.

Mjesec kada naučih kako se mijenja sonda za hranu, šta je to terapija za srčane bolesnike, mali rokovnik sa terminima terapije, masa stvari koje nisam trebala znati, koje ne treba da idu uz jednu bebu.

Nisam neki vjernik, ali tada sam molila Boga da ostaneš živ, na kraju Ga molih da učini najbolje za tebe…jer teško je bilo gledati sve te silne aparate oko malog tijela..naučismo tada sve o vrijednostima saturacije..kataterizacije srca…o prostaglandinu nekom tamo lijeku za koji je bolje da nismo nikada ni čuli, o Ecmo aparatu, strane medicinske pojmove.

19.6.2015. godine kiša je padala baš kao da je i nebo plakalo..

19.6.otišao je moj dječak sa badem okama..kosom tamnom kao ugalj, kosom sa najljepšim mirisom.

Kako je tvoj imenjak napisao “..rodio se kao lav, otišao je kao lav.. ”

Baš si bio tajin i mamin lavić..vodio si svoju bitku, najbolje i najjače kako si znao.

Jednog dana srest ćemo se opet, bit srećna bez trunka tuge, pjevat ću ti opet o Kukunki i malom Juju…a ti..ti ćeš me opet gledati svojim badem okama koje će se smijati više nego ikad.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije