Ljudski odnosinajnovijeŽivot

VANILICA U CIRKUSU : Od svitanja do sumraka, davitelj protiv davitelja!

Znate kad u Davitelju Taško Načić kaže “ Ko ne voli crvene karanfile ne treba da živi ! “?

I really felt that!

Piše: Nataša Lajšić Grbić Redakcija

Jer jadi mladog Vertera su samo uvod u spiralni tok horor doživljaja Vanilice, obožavateljke ljubičastih telefona!

Okolnosti potrebne da se desi ovakav izvanredan događaj su te da svake godine kupujem sebi poklon i novogodišnji i rođendanski jer sam dobra, da obožavam mobilne telefone, pogotovo ljubičaste i da se dogodi fantastična ljubav na prvi pogled.

Elem, sve se poklopilo, 2020 sam bila u ekstremnim situacijama neviđeno dobra, nisam još kupila sebi taj novogodišnji poklon, na tržištu se pojavio najnoviji šljašteći ljubičasti telefon, a ja se zaljubim u tu Fantomsku Violetu Plus, do ušiju se zaljubim.

Kako đavo nikada ne spava, počne mi iskakati prozor sa promocijom Mobilnog Operatera, poručiš kod njih ljuuuubičasti telefon, dobiješ na poklon Pametni Sat !

Auuuu , biću još pametnija, brojaću korake, gledaću kako mi srce kuca i svijetliću sva, k’o jelka! To volim! Toooo!

I mislim se hoću-neću, neću-hoću, da ipak zovem mog dugogodišnjeg prodavca telefona ili ne, hoću-neću, ma kliknem ja na prozor na sajtu iz kog mi svaki dan viču “ Akcijaaa, akcijaaa “

I potrčim za Zecom sa Satom, upadnem za njim u rupu, pa se nađem u čudu k”o Alisa! Just watch me!

Prvo mi stigne potvrda narudžbe, a 48 h kasnije da je paket na isporuci, mislim se eto ga, eto sutra!

Obučem kao znak raspoznavanja ljubičasti džemper na posao i čekam svaki čas da me nazovu i kažu “Paaakeeet! “

Prvi dan ništa, Drugi dan ništa, Treći dan ništa, okej Četvrti dan je nedelja nek’ odmore i oni, Peti dan ništa otkad je telefon u gradu, ljubičasti džemper, na pranju već 2 puta, još će se i skupiti, zovem Operatera …..

Javi se Ljubazan Glas da mi objasni da to nije do Operatera, paket je ipak u PreBrzim Poštama, trebalo bi danas da stigne! Čekam.

Osmi dan od naružbe, to je već krug pakla NeZnaMuSeBroj…

Deveti dan, Pakao… zovem ponovo , Ljubazan Glas kaže doći će ovih dana. Kojih dana ?

Pred kraj radnog vremena zovem ponovo million puta, drugi Ljubazan Glas počinje potragu za mojim telefonom, javiće mi šta se događa, sat vremena ništa se ne događa, zovem ponovo, pronašli su broj pošiljke PreBrze Pošte, to je sve…

Ukucavam broj pošiljke na sajtu PreBrzih Pošta, pronalazim moj paket, piše da su pokušali isporuku, da me nisu pronašli i da sam obaviještena! Čuj to, a ja pojma nemam,  NoWayNoWay zovem ih…

Ljubazan Glas sluša, daje mi broj Kontrolora PreBrzih Pošta, zovem dalje…

Predstavim se, pitam za moj paket, čujem glas iz daljine koji govori, “ To je ovo što moramo sada brzo   isporučiti, to je ovooo !“, pitam da li je paketić cijelo vrijeme kod njih, da nije lutajući oštećen?

Naravno da je sve dobro, čuvaju ga k’o zjenicu oka, ne daju ga nikome, čak ni meni i kažu da su me zvali, ali mi bio   zauzet telefon!

Oh, really! Imam poziv na čekanju i uvijek vidim ko god me još zove, Rođaci! Ja živim u telefonu, razumijete! Ži-vim!

Evo poslaćemo vam sada! Nemojte, molim vas vi više ništa da dostavljate, ništa ne dirajte, dolazim!

Kiša, saobraćajni kolaps, stižem u Prebrze Pošte, paket me čeka, sa adresom koja nije uopšte kao na mojoj narudžbi i sa mailom Mobilnog Operatera od prije sat vremena kada su ukapirali da su poslali na pogrešnu adresu, ali to mi naravno nisu ni pomenuli, pssst!

Ljubičasti Telefon divan, obožavam ga, obožavam! OBOŽAVAM!

Zaljubljeno ga gledam, dan-dva, trgnem se i shvatim da se moram registrovati za Pametni Sat na sajtu PopularnogFensiProizvođača. Registrujem se uspješno, obavijestiće me uskoro o statusu moje registracije!

Stiže mail da moja registracija nije u skladu sa uslovima promocije!??!?

Ma jelte, molim vas! Ajdeee…

Pišem jedan mail, tražim objašnjenje, ništa! Bez odgovora! Drugi mail, šaljem moju potvrdu narudžbe Mobilnog Operatera sa datumom u periodu promocije, skidam dokument sa sajta sa pravilima te promocije gdje je jasno da sam sve uradila kako treba, šaljem, sve to Dvanaesti Dan od naružbe…

Dokazi meni trebaju, dokazi!

Trinaesti dan, Četrnaesti dan, Petnaesti dan, Šesnaesti dan, Sedamnaesti dan… NIŠTA, NIŠTA, NIIIŠTA! Osamnaesti dan zovem kontakt centar PopularnogFensiProizvođača!

Ljubazan glas sasluša sve moje probleme, evidentira me u bazu podataka, da mi broj telefona koji trebam zvati, pozovem….

Ko zna već koji Ljubazni Glas odsluša moju ispovijest, ali to je marketinška agencija koja šalje poklone po spisku koji im dostavi PopularniFensiProizvođač, kaže da ih ponovo zovem i šapne mi da satova ima, da znam!

Šta mi teško, zovem! Što bi rek”o Bogdan Diklić u Maratoncima, “ Nećete me prevariti, hoću moj deo! “

Ljubazan glas ponovo sluša tu priču bez kraja, želi da mi da drugi broj telefona!

Kažem Ne, istorijsko Ne, Rođaci!

Riješite, nemojte mi više davati nikakve brojeve telefona! RI-JE-ŠI-TE!

Uzimaju podatke mog Ljubičastog Telefona, pronalaze i mene i telefon ( uzdah olakšanja, znači telefon je original, nema fejka kod Vanilice ), kaže da je proslijeđeno nadređenima, zvaće me čim prije i eto ja sada čekam, čekam i čekam….

Čekam to Čim Prije kada će mi Ljubazan Glas javiti da ću postati još pametnija sa Pametnim Satom na ruci ! Jer sam istjerala mak na konac!

Da nam se ne zamanta, priču sam skratila za mi-ni-mal-no deset Ljubaznih Glasova koji su odgovarali na moje pozive, silne poruke dragih ljudi “ Stiže li više taj telefon ? A šta je sa Satom ?” i uzvike radnih kolegica koje su slušale sve te moje razgovore sa Ljubaznim Glasovima “ Pa vi ste trebali biti advokat ! “

Ali vas neću uskratiti za komentar dok mi Žmu čita preko ramena ” Ti uvijek pišeš sa Hepi Endom, kako ćeš bez Hepi Enda!?! ”

Hepi End će biti kada me budu jurili da mi uruče Sat isto kao što onaj krokodil iz Petra Pana fokusirano prati Kapetana Kuku dok mu se iz čeljusti čuje Tik-Tak, Tik-Tak i ne odustaje!  Nema Hepi Enda bez Pametnog Sata na mojoj nježnoj ručici, tačka!

A čuvena  rečenica iz Davitelja sa početka kolumne, od ovog aprila glasi “ Ko obožava ljubičaste telefone, najebaće! “

Lav ju

Chic Vanilica

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije