LjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

Saznajemo: Srpska glumica se razvodi zbog porodičnog nasilja

Srpska glumica Jelena Helc Vesković, već deset meseci živi u Berlinu razdvojeno od supruga zbog porodičnog nasilja koje je trpela zajedno sa četvoro dece.

Redakcija

nova.rs

Kako portal Nova.rs saznaje, članica ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu, sada vodi bitku za starateljstvo koju je njen bivši suprug pokrenuo pred beogradskim sudom.

Jelena Helc Vesković je članica Narodnog pozorišta u Beogradu, a široj javnosti je bila poznata po televizijskim emisijama “Granica” i “Kuća snova”. Od 2015. godine je zbog posla supruga Milana Veskovića sa porodicom živela prvo u Rumuniji, a zatim u Berlinu. Iz prethodne veze ona ima jedno dete, a u braku sa Milanom je rodila još troje.

Nova.rs iz izvora bliskih glumici saznaje da ona sa decom već duže živi sama sa decom u Berlinu, kao i da se zbog nasilja u porodici vode brojni sudski postupci.

Tim povodom kontaktirali smo Jelenu i zamolili je za komentar.

“Da, već deset meseci živim sama u Berlinu sa mojih četvoro dece. Nažalost, naša *bajka* završila se pozivom policiji, koja je morala decu i mene da zaštiti od mog muža – zbog porodičnog nasilja i nasilja nad decom. Od tada se borim da sebi i svojoj deci obezbedim novi život – u miru, ljubavi i bez nasilja i stresova. Nije lako, ali borim se za decu i zbog toga mi ništa nije teško“, potvrdila je glumica za naš portal.

Ona je navela da nemački zakoni i svi organi koji su angažovani povodom njenog slučaja fantastično rade svoj posao.

„Nije lako biti sam, boriti se da uspostaviš sasvim novi život…pa još u vreme korone i praktično sam sa sobom…davati izjave i čitati dopise na jeziku kojim slabo barataš. I na sve to boriti se protiv laži i podmetanja najniže vrste, od strane onih koji su ti do juče bili „porodica“. Ogromnu podršku imam i od institucija i od prijatelja koje sam ovde,u međuvremenu stekla”, rekla je za naš portal Jelena Helc Vesković.

Ona kaže i da u proteklom periodu sa suprugom komunicira isključivo preko advokata, da je prepuštena sama sebi i da suprug pokušava da joj uzme decu. Za to je angažovao advokata Dragana Krajnovića, koji je u advokatskim krugovima “poznat” po oduzimanju starateljstva od majki koje su muževe nasilnike prijavile za nasilje, a ti muškarci su imali finansijsku ili bilo kakvu drugu moć i uticaj.

Takođe navodi da je u Nemačkoj bila doneta mera zabrane prilaska Milana Veskovića njoj i deci i da je u Berlinu podignuta krivična optužnica protiv njega.

“Pošto za sve ovo vreme nema ni priznanja ni pokajanja od strane mog muža, sve se odvija putem advokata i sudova. Procesi vezani za decu se uveliko odvijaju, za razvod čekam zakonsku mogućnost da podnesem zahtev. Umesto da obezbedi izdržavanje svoje dece, rešio je da investira u advokate iako odlično zna da ja tako nešto sebi ne mogu da priuštim. Nastavlja sa finansijskim, psihičkim i emocionalnim nasiljem“ kazala je glumica i dodala:

„Pre nekoliko meseci moj muž je odlučio da se obrati srpskom sudu, bez da me je o tome obavestio i sada u Srbiji pokušava da mi otme decu. Nažalost, ne vodi se njihovim najboljim interesima nego je i dalje vođen svojim besom. Angažovao je advokata Dragana Krajnovića, poznatog javnosti po slučajevima sumnjivih sporova koji su se završavali loše po majke“

Jelena Helc navodi da je u Nemačkoj protiv njenog muža podignuta krivična optužnica.

Toliko za sada mogu da kažem, molim vas za razumevanje”, zaključila je Jelena Helc Vesković za naš portal.

Preuzeto sa: nova.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije