AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Mlad Mjesec u Biku i Venera u Blizancima: Želim rasterećenje!

„All the things are difficult before they are easy.“

Jelena Puhalo

Foto: Canva

Sjećate se onog punog Mjeseca prije dvije nedjelje?

Niko ne želi da ga se sjeća. I vidite mlad Mjesec koji imamo jedanaestog maja, ali ovaj put u trigonu sa Plutonom, dakle kako god izađe, pokušavamo se iščupati.

Mnogo se toga desilo u nekom ne tako dalekom vremenu. Pun Mjesec od prije petnaest dana je bio jedan od težih ove godine plus smo ušli u period i energiju eklipsa; najbolje što možemo iskoristiti od ovog mladog Mjeseca je da se konsolidujemo, saberemo, zbrojimo dobite i gubitke i svjenso odlučimo ići dalje.

Jer ovo je mlad Mjesec početaka, kao i svaki drugi, ali ako je nešto u Biku i ima dobre aspekte kladimo se na jedan veliki početak.

Ja bih željela prvo da pogledate svoje finansije. Kada su planete u Biku dobijamo nove ideje za posao, budi se potreba za novom zaradom, za novim stvaranjem, za sadnjom i gradnjom. I ovo je pravo vrijeme da nešto novo započne na ovom planu, bar kao ideja.

Kažem bar kao ideja jer je dispozitor mladog Mjeseca Venera u Blizancima. Ovo su vrlo pokretni dani. Mnogo pišemo, mnogo govorimo, mnogo se mrdamo sa mjesta na mjesto, putovaćemo i seliti se. Onima koji imaju bitne planete na osi Blizanac-Strijelac ovo je uvertira za bitne događaje koji slijede u junu, jer ćemo tu imati dvije eklipse i to jednu i prije juna.

Trigon mladog Mjeseca govori o jednoj dozi smirenja drame i emocija. Sve što nam već dugo ne ide od ruke. Govori o tome da vidimo ispred sebe bar nešto čvrsto za šta možemo da se uhvatimo, bar se nazire na horizontu i vjerujem da nam je to većini sada jako potrebno.

„Nešto za šta možemo da se uhvatimo“ očitovaće se možda i kao pojava smiraja nekih uzburkanih emocija, neka stabilnost koju vidimo na horizontu nebitno da li se ona odnosi na privatni ili poslovni život, bilo šta što nam ulijeva i gram sigurnosti, jer kad je Bik u pitanju sigurnost je ono što najviše tražimo.

 

Ljub ljub i napokon vam srećno proljeće!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije