FantastičnonajnovijeNaslovna vijestNevjerovatnoSimpatičnoZabavna Lola

Pogledajte 105 FENOMENALNIH fotografija svijeta!

Tokom svojih poslovnih putovanja svijetom, britanski pilot snima nevjerovatne fotke. Pogledajte one najljepše.

Prevela: Saša Leper

Bored Panda

Foto: Bored Panda

Ako vam je dosadio karantin i primoranost da izigravate ljenjivca na kauču, ovaj britanski pilot koji je trenutno baziran u Hong Kongu će vas povesti na putovanje svijetom.

Iako prati stope svog oca, Li Mamford zaista umije upravljati avionom i takođe vam može pokazati sve ljepote planete na jednostavniji i jeftiniji način bezbjedan od korone. Kako radi kao pilot aviona, posjetio je više od 40 zemalja i vidio neka od najmagičnijih i najljepših mjesta na Zemlji.

Bila bi prava šteta ne podijeliti ih sa ostalima, pa je spojio svoju ljubav prema letenju i fotografiji kako bi nam predočio ove fotografije koje oduzimaju dah, bilo da je riječ o predivnim pejzažima ili živopisnim prikazima gradova.

Njegovi radovi uključuju prikaze fotografisane sa nivoa tla, fotografije iz vazduha slikane dronom kao i infracrvenu fotografiju – šta god najbolje prikazuje mjesto na kojem se našao i na najbolji mogući način oživljava njegovu ljepotu. Njegov talenat za snimanje fotografija kao sa razglednica nije prošao neprimjećeno: na Instagramu ga prati gotovo 14 hiljada ljudi, a dobitnik je i brojnih nagrada za fotografiju.

“Otkrio sam ljubav prema fotografiji kada sam počeo putovati. Htio sam ljepotu planete pokazati široj publici. Dok sam se borio sa timda zaista prikažem svu ljepotu na fotografijama, počeo sam tragati za načinima da sve detalje ubacim u jedan kadar, uključujući kompoziciju, svjetlo, eksoziciju i sređivanje fotografija. Pažnja koju su moje fotografije privukle na internetu motivisala me da više fotka. Život je prepun distrakcija a fotografija je jedan od načina na koje ja mogu zaboraviti na sve ostalo i sjedinjiti se sa prirodom.”

 

#1 Sidnej, Australija

#2 Maount Bromo, Indonezija

#3 Istočna Java, Indonezija

#4 San Francisko, Kalifornija, SAD

#5 Juta, SAD

#6 Nju Meksiko, SAD

#7 Petra, Jordan

#8 Maja Bej, Tajland

# 9 Barselona, Španija

# 10 Hong Kong

# 11 Hong Kong

# 12 Demodara, Šri Lanka

#13 Hong Kong

# 14 Mount Bromo, Indonezija

# 15 Hong Kong

# 16 Nevada, SAD

# 17 Juta, SAD

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije