AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Jupiter u Ribama: „Sve ti možeš!“

„God is not asking you to figure it out.

God is asking you to trust that he already has.“

Jelena Puhalo

Vjerujte u ono za šta ste se nekad molili.

Ovo nije šala. Mnogo smo puta u društvu samo sebe i par iskonskih ali i neostvarenih želja završili dan uz neku vrstu molitve.

Molimo se čak i onda kada ne izgovaramo jasno u sebi određenu mantru sa nizom riječi. Duša se sama u sebi moli.

Ušao je Jupiter u Ribe. Ko hoće neka čestita!

Vraća nam se vjera. To je možda i najveća blagodet ovog astrološkog položaja. Nisu džaba Ribe i Strijelac u fazonu: „Moja je religija otići daleko…“ Stiče se vjera da ćemo opet hodati po bijelom svijetu.

Ali, ovaj put sa širom otvorenim srcima i očima jer, ako smo dobro shvatili sve što nam se dešavalo u proteklom periodu, pali motore na najviše i uživaj u svemu maksimalno, možda sutra toga ne bude.

To vam je Saturn. Saturn u kvadratu sa Uranom: Možda toga sutra ne bude. Toga sutra sigurno neće biti, bar ne u tom obliku i zato udri sada punim srcem!

Jupiter u Ribama se tranzitno uvijek pojavi poslije nekih teških i sumornih faza kroz koje čovječanstvo prolazi u cilju da revitalizuje našu fleksibilnost, vjeru, nadu, da nam vrati ono malo dobre volje koju imamo prema terminu humanosti ovih dana i da nas otvori, spolja i iznutra. Više ćemo reći iznutra.

Ribe su posljadnji znak horoskopa, tamni vilajet u kom sve najljepše prebiva i razna zla spavaju. Jupiter uvećava sve što dotakne. Dobrog i lošeg ćemo se mnogo nagledati u narednom periodu.

Ovo je samo početak i o pravom Jupiteru u Ribama ne možemo pričati do kraja decembra 2021. kada će on konačno ući u Ribe, ali ovo ljeto nam postavlja temu i ideju kako će funkcionisati većinski dio 2022. bar što se Jupitera tiče.

Kad kažem dobro, to je razvoj medicine, napredak vakcine, alternativnog liječenja, nova otkrića u kvantnim naukama, podizanje vibracije planete, razvoj spiritualnosti i još jače i dominantnije širenje joge i sličnih stvari. Više putovanja i to daleko, daleko.

Što se negativnih pojava tiče, Ribe su tamni, mračni kutak čovječanstva. Tu vidimo mnoštvo prevara koje će rasti i uz malo pomoći ovog odozgo biti dosta i otkrivane, vidimo razvoj virusa na nekim dijelovima svijeta, jer Ribe su izmeđuostalog i virus. Laži u medijima, manipulaciju, i materijalna i svaka druga podrška divljanju ratnih zona u svijetu.

Putujte ovog ljeta na more. More je jako značajno sve do 28. jula.

Ribe su znak velikih mora. Odmor je dobro da vam bude dug i luksuzan ako ste u stanju da ga imate.

Za ostale, učite učite i samo učite. Edukujte druge i sebe. Jak Jupiter uvijek je znak podučavanja i uvijek se iz toga vidi široka korist.

Ljub ljub

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije