Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Negdje sam pročitala da u životima nekih muškaraca postoje prva i druga žena

Žena kojoj se vraća u sigurnost vlastitog doma i žena koja mu pruža uzbuđenje i prema kojoj ne postoje obveze.

Piše: Tina Redakcija

Prva je njegova i pred Bogom i narodom, druga je njegova samo u tajnosti njenog doma ili iznajmljenog apartmana.

Ali što kada si ujedno i prva i druga žena? Što kada si njegova pred Bogom, ali ne i pred narodom?

Što kada dijelite sve od kućanskih poslova do djece, ali u tajnosti. Što kada si postala prva, a i dalje si druga? I uvijek ćeš biti druga.

Upoznala sam ga na kišni dan, sasvim običan i tmuran. Ponudio mi je prijevoz kući i u toj petominutnoj diskusiji sam prvi put osjećala kako me netko potpuno razumije.

Kako negdje pripadam. I ja sam razumjela njega. Bili smo ogoljeni jedno pred drugim i prije nego smo prvi put skinuli odjeću. Zaljubila sam se i on se zaljubio u mene.

I u tom trenutku odlučila sam zanemariti što je u redu, a što loše. Zanemariti sve konvencije i sva pravila. Prihvatiti da ću biti ogovarana, ali i izolirana.

Nakon 3 godine “braka” ne osjećam se ništa manje voljeno od strane njega. Ali upravo taj osjećaj izoliranosti od društva rađa frustraciju svaki put kad se vraćamo s odmora na kojem smo ležerno šetali, grlili se i ljubili bez obzira tko gleda.

Rađa tugu svaki put kad gledam kako se djeca obraduju kad ih tata jednom u mjesec dana odvede u park. U drugom gradu. Uvijek u drugom gradu ili državi. Rađa bijes pri slušanju ili čitanju svakog rasističkog, nacionalističkog ili bilo kakvog drugog diskriminacijskog komentara.

A od najgorih osjećaja koji se rađaju je strah. Strah od drugačijeg rađa mržnju kod nekih ljudi, a ta mržnja rađa strah kod ljudi koji su drugačiji.

Iako odbrojavam dane do napuštanja zatucanog i pravno nedefiniranog Balkana, ne mogu da ne spomenem još jedan osjećaj. A to je čitav skup osjećaja koji osjetim svaku večer, kad odvojeni i izolirani od čitavog svijeta vodimo ljubav.

U našem krevetu, spojenu i zaštićeni od svih.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije