najnovijeNaslovna vijestPraktična Lola

Svi Zara shopping trikovi koje bi trebalo da znaš

Pošteno je reći da smo svi ovisnici o Zari do određene mjere, tako da možda već znaš sve postojeće trikove za kupovinu u Zari. Ukoliko ne znaš, nastavi čitati.

Redakcija

ultra.ba

Poznato je da Zara nikad ne radi popuste, već samo rasprodaje, ali postoji nekoliko trikova koji ti mogu uštediti novac. Ovi trikovi nisu novi, ali možda si ih previdjela, jer nisu super očigledni.

Zara tajna rasprodaja

Iako se ne oglašava kao rasprodaja, odjeljak Zara Special prices u osnovi to jeste. Naći ćeš ga na vrhu odjeljka za žensku odjeću, ispisanog ružičastom bojom, tako da ga ne možeš propustiti. Tamo ćeš pronaći odjeću iz svake kategorije, od haljina do kaputa i cipela, neke od njih snižene i za 50%. Iako su nekad tu bili osnovni Zarini komadi, čini se da sada uključuje i trenutne kolekcije, samo redukovane.

Zara rasprodani modeli

Propustila si neki artikl? Za to postoje Zara shopping hakovi. Primijetili smo da se mnogi najprodavaniji modeli često obnavljaju i čak vraćaju sljedeće godine ako su bili posebno popularni. Obično ako je artikl na rubu ponovne zalihe, imaće poruku “uskoro” pored rasprodatog broja. Klikni na nju da dodaš svoju email adresu, a zatim ćeš biti obavještena čim se ponovno pojavi na zalihama.

Zara je takođe počela dodavati nove proizvode prije njihovog lansiranja, kao svojevrsni “uvid” u buduću kolekciju, pa je ovo dobar način da osiguraš da ne propustiš nova lansiranja. Budi brza, jer nikako ne možeš znati koliko se ljudi prijavilo za obavijest, a moglo bi se ponovo rasprodati do tvoje prijave.

Takođe, možeš provjeriti dostupnost predmeta u trgovini, ali utvrdili smo da alat nije uvijek precizan, jer može potrajati nekoliko sati da se zalihe trgovine usklade sa onima online.

Zara kod za popust

Nažalost, Zara ne koristi kodove za popuste, pa ako želiš nešto jeftino moraćeš pričekati rasprodaje.

Zara rasprodaja

Nekada je Zara imala rasprodaje u skladu s glavnim zimskim i ljetnim periodima rasprodaje. Ali ove godine posebno je bilo puno dodatnih iznenađenja, poput Zara Black Friday. Zara ne otkriva kada će se dogoditi rasprodaja, pa je najbolji način da unaprijed znaš prijava na newsletter, jer ćeš biti unaprijed obaviještena.

Glavni savjet je: otvori nalog, ako to već nisi učinila, i označi stavke koje ti se dopadaju. Na ovaj način možeš lako vidjeti koji su predmeti redukovani, i brzo ih dodati u svoju korpu za kupovinu.

Ako želiš dodatne popuste, vrijedi se strpiti. Dosad gledano, iako prodaja Zare započinje s ‘do 50% popusta’, nisu sve stavke umanjene za toliko. Ako možeš pričekati sedmicu ili dvije, u rasprodaju će se dodati još komada, a popusti će se povećati. Ipak postoji rizik od prodaje predmeta koji želiš.

Najbolji dani za kupovinu u Zari

Najbolji dani za kupovinu putem interneta obično su ponedjeljak i četvrtak za glavne komade.

Zara besplatna dostava

Najjeftiniji način da dobiješ narudžbu iz Zare je da je besplatno pošalješ direktno u trgovinu po svom izboru. Ponekad je narudžba dostupna već sljedećeg dana u trgovini, tako da može biti super brza. Ako potrošiš više od 99KM, dostava je besplatna svakako.

Zara beauty hack

Ako žališ nešto od Zara make up-a, sada to možeš pronaći u Zara beauty odjeljku. Sadrži zapanjujuće sjenilo, ruž za usne, lak za nokte u prekrasnim pakovanjima i u mnogo boja. Cijene su pristupačne, i vrijedi “baciti oko”.

Preuzeto sa: ultra.ba

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije