DogađajiKulturaLjudiMjestanajnovijePojave

“Pokaj se i vrati se HRISTU”: Crkva oštro osudila nastup KIPARSKE pevačice na EVROVIZIJI, tražili da se pesma ZABRANI

Prvo polufinale Pesme Evrovizije je završeno, a od 16 takmičara u veliko finale prošli su Norveška, Izrael, Rusija, Azerbejdžan, Malta, Litvanija, Kipar, Švedska, Belgija i Ukrajina.

Redakcija

zena.blic.rs

Apsolutnu pažnju javnosti osvojila je i kiparska pevačica Elena Cagrinou sa vatrenim nastupom o kome se i danas priča.

Inače, njena pesma “El Diablo”, što u prevodu sa španskog znači đavo, podigla je mnogo prašine mnogo pre samog takmičenja.

Naime, kiparska pravoslavna crkva izrazila je oštro protivljenje zbog pesme predstavnice svoje zemlje jer, kako tvrde, glorifikuje satanu.

“Ovo je glorifikacija fatalističke predaje i potčinjavanja đavolskim silama”, saopštio je Sveti sinod Kiparske pravoslavne crkve i pozvao vladu da iskoristi svoj uticaj kako bi se pesma povukla sa takmičenja.

Nakon ovog saopštenja crkve, pokrenuta je i peticija da se pesma zabrani, a potpisalo je više od 16.000 ljudi.

Takođe, organizovani su i protesti na kojima su ljudi nosili krstove i pevali crkvene pesme.

„Mi protestujemo mirno, ne đavolu“, „Pokajte se i vratite se Hrstu“ i „Hristos spašava, đavo ubija“, bili su samo neki od natpisa na transparentima, prenosi Rojterscrkva

Vladini zvaničnici odgovorili su da poštuju stav onih kojima se ne dopada pesma, ali da njeno povlačenje ne dolazi u obzir.

“Vlada potpuno poštuje kreativne, intelektualne i umetničke slobode koje ne mogu biti pogrešno interpretirane ili ograničene zbog naziva pesme”, rekao je portparol vlade Viktoras Papadopulos.

Kiparska televizijska korporacija saopštila je da je tema pesme borba između dobra i zla.

Preuzeto sa: zena.blic.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije