Astrologijanajnovije

Potpuna lunarna eklipsa u Strijelcu: Vrijeme opakih turbulencija

Lunarna eklipsa je pun Mjesec na steroidima.

Život od polovine maja do polovine juna je na steroidima. Ima li nekoga da mu nije tako?

Jelena Puhalo

Da, ovo su oni veliki periodi u godini koje svi čekamo. Doba kada se stvari odvijaju jako brzo, dolazi do konačnih završetaka stvari, do kupljenja kajmaka ili svođenja raznih računa u životu.

I sada dobro pogledajte gdje vam je 5. Stepen Blizanaca i Strijelca u karti. Dobro pogledajte imate li u Blizini ovih stepenova u Djevici i Ribama nešto. Tu nešto završava. Tu se čaša prelila. Čaša energije.

Kada su lunarne eklipse aktivne, nešto obično završavamo ili nešto završava za nas. Ulazimo u novi period sa solarnom eklipsom koja će biti 10. juna i tada ćemo se baviti pokretanjem novih priča. Ali da bi nešto počeli, nešto mora da završi.

S obzirom da je Mjesec u Strijelcu i da se kraj, zaokruženje i novi početak dešava na osi Blizanci ̶ Strijelac, redovne teme ove eklipse su: relokacije svih vrsta, potreba da se završi sa nekim starim i ukorijenjenim neproduktivnim životnim uvjerenjima, stvaraju se nove ideje o životu na drugim mjestima, završava se neka škola ili školovanje ili se razmišlja o novom.

Jako su važne kuće u koje vam pada ova osa. Ali kako god bilo, ovo je jedna od najdinamičnijih perioda u godini jer sad je sve oko ova dva užurbana i dinamična znaka.

Mnogo se krećemo, fizički i psihički, ili želimo, možda prvi put od pandemije možemo negdje približno normalno da oputujemo.

S obzirom da je Mjesec na južnom čvoru, neke se kuće odričemo, od neke kuće odlazimo, od neke emocionalne priče se udaljavamo, odlučujemo duboko na nivou duše da zražimo relokaciju za sebe, neko u drugi stan, naselje ili dio grada, neko iz grada u prirodu, neko u drugi grad, neko na drugi kontinent.

Uglavnom želimo da stavljamo neke nove korijene. Za one koji su imali porodične gubitke posljednjih dana, moje duboko saučešće, jer svaki put kada je Mjesec na južnom čvoru, familija uža ili šira se prorijedi, mnogima i to je nešto što zajedno sa osjetljivim tačkama u Blizancima i Stirjelcu baš to znači.

Važno je da znamo da sve odlazi da bi ustupilo mjesto nečemu novom što mora da se progura u naše živote. I to nekad boli.

Ono što je uvijek bitno za eklipse je da su to značajni energetski periodi kada smo više odjetljivi, kada dolaze brži i češći prevrati, kada više zdračimo i više privlačimo, kada sve ono što važi za kosmički sinhronicitet tada važi još više.

Želim nam svima dovoljno mudrosti i logike da sve prođe što blaže je moguće.

Ljub ljub

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije