najnovijeSponzorisano

Da li je u Srpcu UČINJENO, ono što je OBEĆANO?

 Građanski forumi „OBEĆANO! UČINJENO?“

Redakcija

Treći građanski forum „OBEĆANO! UČINJENO?“ održan je 02.06.2021. u Srpcu sa ciljem promocije kulture dijaloga, ali i edukacije građana na koji način mogu da da budu aktivni učesnici promjena u svojoj mjesnoj zajednici i svom gradu.

Projekat „OBEĆANO! UČINJENO?“ se realizuje sa ciljem povećanja svijesti i odgovornosti građana da se aktivno uključe u rješavanje problema u svojoj lokalnoj zajednici, kao i izboru njihovih predstavnika u okviru mjesnih zajednica, te utvrđivanja da li se predizborna obećanja ostvaruju.

Gosti odbornici su bili Danijela Božić Novković, Aleksandar Babić i Želimir Urić, a live prenos na portalima je pogledan više od 15 000 puta.

Inicijative koje su usvojene kroz dijalog odbornika i prisutnih građana su usmjerene su na to da se stanovi predviđeni za mlade bračne parove, a koji su još u izgradnji, prošire i na starije bračne parove do 50 godina koji su još uvijek podstanari i nemaju mogućnost rješavanja stambenog pitanja.

Zatim, da se u što skorije vrijeme održi tematska sjednica skupštine opštine Srbac u vezi privrednog razvoja opštine, kao i na temu kojim aktivnostima i mjerama zadržati mlade u ovoj opštini.

Takođe, da se uputi dopis policijskoj stanici Srbac i zatraži povratna informacija u vezi uništavanja parkova u gradu i turističke table na Bardači, jer su kamere zabilježile ovo uništavanje, a do sada nije poznato ko su počinioci i da li su sankcionisani.

Odbornici će se za navedene inicijative zalagati u skupštinskim klupama.

Naredni paneli će biti organizovani u Laktašima i Prnjavoru,  gdje će građani imati priliku da se uživo sretnu sa odbornicima različitih političkih opcija, koji zajedno predstavljaju interese građana.

Pitanja se mogu postaviti uživo na forumu, ili bilo kada putem e-mail adrese [email protected]. Sva pitanja koja budu upućena putem e-maila, biće uživo postavljena na forumu. Prenos građanskih foruma možete pratiti na portalima Micromreža i Infoveza.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije