najnovijePreduzetništvo

Hrvatski brend kakav još niste vidjeli! Odjeća koju želimo u svim prilikama!

U želji za donošenjem svježine i inovativnosti na balkansku modnu scenu, osvanuo je brend Svoya iza kojeg stoji dizajnerica iz Zagreba, Lea Horvat.

Redakcija

Kako za nju moda predstavlja najbolji oblik kreativnog stvaranja, odlučila je druge djevojke potaknuti na oslobađanje svog stilskog kapaciteta kojeg nerijetko drže zatomljenim izgubljene u moru brze mode.

Svoya utjelovljuje elemente slow fashion pristupa poput održivosti, ručne izrade te upotrebe prirodnih materijala. Osim samog proizvodnog procesa koji se odvija u Hrvatskoj posebnost brenda čini i personalizirani pristup kupcima koji im omogućava prilagodbu naručenog komada upravo po njihovoj mjeri.

Samim time glavni nosioc ove kolekcije je bustier top s ekstenzijom rukava na jedno rame koji omogućava jedinstveno nošenje kroz puno različitih stilova.

U kolekciji su dostupni i basic komadi kao oversized bijela košulja i tanke til majice. ”Posebnost naših modela daje mogućnost da u svakodnevno oblačenje unesemo dašak slobode stilske igre i stvorimo više načina nosivosti sa samo jednim komadom”, ističe Lea.

U proljetnoj kolekciji, u čijoj kampanji je glavnu ulogu imala talentirana glumica Judita Franković Brdar, dizajnerica je željela naglasiti ženstvenost kroz haljine vječnog ”wrap” modela uz romantičan til i svilu, igrajući se uzorcima i spajanjem ‘nespojivog’ u jedinstven sklad.

Uz haljine, Svoya se poigrala i hlačama s perjem i razigranim rajfovima. Kulisa ove modne priče smještena je u nekadašnjem stanu i ateljeu akademskog kipara Ivana Kožarića, čime je glavna ideja brenda, spajanje mode i umjetnosti, prenesena u potpunosti. Također, dio haljina ručno je oslikano u suradnji s dizajnericom Martinom Herak čime Svoya ističe ljubav prema unikatima.

Kao nastavak svoje modne priče Svoya trenutno donosi aktualnu ‘summer edition’ kolekciju ljetnih haljina od prozračnih materijala kao što su pamuk, lan i viskoza. Posebnost haljina su kombinacije uzoraka i boje, kao zaštitni znak branda. Haljine su nosive na puno odjevnih kombinacija i kroz različite stilove čime svaka cura pokazuje svoju stilsku autentičnost.

Što o samom brandu i njegovom pokretanju kaže dizajnerica Lea:

” Svoya je izraz moje ljubavi prema modi i autentičnosti u svakom smislu. Oduvijek sam sama nešto stvarala, krojila i prekrojavala, šivala, crtala po odjeći, i bilo je pitanje dana kada ću se ohrabriti i pokazati svoju kreativnost.

Oduvijek su mi inspiracija bili ulični stilovi, posebice velikih svjetskih gradova gdje su cure zaista slobodnije da se obuku autentično i zapravo žele biti što više unikatne. Sretna sam što sve više prepoznajem da i naše cure teže tome, i prestaju biti robovi trendova.

Želja mi je potaknuti djevojke i žene koje vole modu da kroz odjeću iskažu svoju kreativnost, da uživaju u tome da su drugačije i jedinstvene bez potrebe da se prilagode masama. Ono što je također moja želja je inspirirati druge da mogu biti i raditi što god požele, i da uvijek vjeruju u sebe.

 

Vec 15 godina radim kao terapeut, logoped i psihoterapeut, i to je moja ogromna ljubav u koju ulažem velik dio sebe svih ovih godina. Trebalo je puno rada na sebi da se i ja ohrabrim i kažem sebi- pa mogu stvarati i odjeću ako želim, to je moj život i moji izbori! Bojala sam se osude, da me neće shvatiti ozbiljno, no srećom osvjestila sam uvjerenja koja mi ne služe i danas živim sve što želim.

Rekla sam sama sebi da mi je dovoljno da jednu osobu usrećim svojom modnom idejom i kad je sve krenulo dočekale su me zaista fenomenalne reakcije! Danas radim s predivnim klijentima u obje struke koji me vole upravo zbog moje autentičnosti i sretna sam da se obostrano prepoznajemo!

Najdraže mi je kad cure dođu u moj showroom gdje se uz isprobavanje uvijek podružimo uz kavicu i dobar razgovor! I kao najvažnije, uživam sama nositi svoje odjevne komade i biti svoj model jer Svoya zaista izražava ono što ja stilski jesam i sretna sam što pokazuje moju energiju.”

Na jesen brand Svoya sprema nove ideje, uz jednu novu suradnju s umjetnicom iz Barcelone koja će ručno oslikavati neke komade, čime nastavlja svoj put autentičnosti.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije