DogađajiKulturanajnovijeRadoznala LolaZabavna Lola

Novi festival u regionu okuplja svjetske zvijezde: Banja Luka Fest od 6. do 10. Jula 2021. na tvrđavi Kastel

Prvi internacionalni muzički festival “Banja Luka Fest” održaće se na tvrđavi Kastel od 6. do 10.jula.

Redakcija

Svjetske zvijezde, glamur, crveni tepih, spektakularni koncerti, brojne poznate ličnosti iz cijelog regiona, veliki broj medijskih kuća, posjetilaca i još mnogo toga desiće se u pet festivalskih dana.

Svečano otvaranje Festivala obilježiće koncert svjetski poznatog violiniste Stefana Milenkovića i sastava Camerata Novi Sad. Među svjetski poznatim imenima koja će nastupiti na velikoj sceni tvrđave Kastel najviše pažnje svakako privlači fado diva Mariza. Čuvena Portugalka proslavlja više od dvije decenije muzičke karijere te će u okviru svoje slavljeničke turneje posjetiti i Banjaluku, što će nesumnjivo biti događaj za pamćenje.

Sa velikim zadovoljstvom najavljujem prvo izdanje Banja Luka Festa, koji je bio planiran za 2020. godinu, ali je zbog pandemije Korona virusa morao biti odložen. Ove godine, festival će se održati uz sve propisane epidemiolške mjere, ali uz veliki entuzijazam svih nas da ovaj festival postane tradicionalni, i da se od ove godine uvrsti na mapu najznačajnijih dešavanja u regionu iz oblasti kulture, umjetnosti i muzike. Uz velike zvijezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju i niz vrlo zanimljivih pratećih sadržaja tokom svih festivalskih dana želimo poslati pozitivne poruke iz Banjaluke kao mjesta dobrih susreta. Želja nam je da pokažemo sve potencijale koje Banja Luka ima, da privučemo publiku iz regiona i uključimo lokalnu zajednicu – rekla je Biljana Čigoja, direktor “Banja Luka Fest-a”.

Od 6. jula do 10. jula, na velikoj pozornici koja će specijalno za ovu priliku biti izgrađena na tvrđavi Kastel, nastupiće: Stefan Milenković & Camerata Novi Sad, Zvonko Bogdan & Veliki tamburaški orkestar, Amira Medunjanin & Bojan Zulfikarpašić u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Mariza, te Rade Šerbedžija & Zapadni Kolodvor.

Atraktivna festivalska lokacija, velika scena tvrđave Kastel, za potrebe festivala biće posebno prilagođena. Za ovu prilliku organizatori pripremaju sjedeću platformu sa kojom će Kastel zablistati u novom sjaju i na taj način publici ponuditi nezaboravno iskustvo koncerata na otvorenom.

Svi programi festivala održaće se u skladu sa preporučenim epidemiološkim mjerama propisanim od Instituta za javno zdravstvo RS.

06.07. Stefan Milenković i Camerata Novi Sad

07.07.Zvonko Bogdan sa velikim tamburaškim orkestrom

08.07.Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra

09.07.Mariza –portugalska fado diva

10.07. Rade Šerbedžija & Zapadni Kolodvor

Ulaznice su u prodaji putem online prodajnog sistema  www.kupikartu.ba, na Trgu Krajine ispred Boske i u agenciji “ Stars and more” Jevrejska 6, prvi sprat, kontakt telefon 065 00 19 19.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije