Ljudski odnosinajnovijeŽivot

Ljubavnik se mora odabrati na osnovu onoga za čim duša žudi

Čula sam stotinu, pa i hiljadu puta kako žene kažu: „Znala sam da je trebalo da poslušam intuiciju. Osetila sam da treba/ne treba to da radim i nisam poslušala.

Redakcija

instagram/ svesno.telo

“ Hranimo duboku intuiciju slušajući je i postupajući po njenom savetu. Ona je ličnost za sebe, magično biće veličine lutke koje nastanjuje zemlju psihe unutrašnje žene. Na taj način, ona je poput mišića u telu. Ako ga ne koristimo, zakržljaće.

Upravo je tako s intuicijom: bez hrane, bez korišćenja, ona će atrofirati.

Neke žene se plaše tog dubokog znanja u vidu instinkta i intuicije jer misle da će postati nemarne i nepromišljene, ali to je neosnovan strah.

Sasvim suprotno; loše izbore koji se često završe katastrofalno upravo izaziva nedostatak intuicije, nedostatak osetljivosti na cikluse i nepostupanje po sopstvenom znanju.

Vezu s divljim održavamo tako što sebi postavljamo pitanje: šta želimo. To je odvajanje semena od zemlje. Jedno od najbitnijih razlikovanja koje možemo načiniti po tom pitanju jeste razlika između stvari koje nas mame i stvari koje nas dozivaju iz duše.

Kada smo povezani s instinktualnim ja, s dušom ženskog koja je prirodna i divlja, umesto da gledamo šta je izloženo, kažemo sebi: „Čega sam gladna?“ Ne gledajući ništa spolja, upućujemo se unutra i pitamo: „Za čime čeznem? Šta sada želim?“

Nigde se to ne vidi jasnije nego u izboru prijatelja i ljubavnika. Ljubavnik ne može biti odabran po principu švedskog stola. Ljubavnik se mora odabrati na osnovu onoga za čim duša žudi.

Odabiranjem nečega što stoji pred nama i od čega nam ide voda na usta, nećemo utoliti glad duše – Sopstva. Zbog toga postoji intuicija: ona je direktan glasnik duše.

Knjiga: Žene koje trče sa vukovima

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije