Ljudinajnovije

Potvrđena optužnica protiv Mike Aleksića, tereti se za silovanje i uznemiravanje 7 učenica

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, kojom ga tužilastvo tereti za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole.

Redakcija

kurir.rs

Na odluku suda Aleksić i njegov branilac imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana.

U saopštenju suda se precizira da je krivicno vanpretresno veće suda 29. juna donelo je rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

“Ispitujući optužnicu, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivicna dela koja su predmet optužbe”, navodi se u saopštenju.

Aleksić se nalazi u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine, koji mu je poslednji put produžen 18. juna za još 30 dana da ne bi u kratkom roku ponovio krivična dela i zbog uznemirenja javnosti.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu od 21. aprila Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke.

Preuzeto sa: kurir.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije