LjudiMjestanajnovijePojave

Lejdi Gaga je ispričala kako je ostala trudna, nakon što ju je silovao muzički producent kada je imala 19 godina

Lejdi Gaga kaže da ju je producent, koji ju je silovao, ostavio „trudnu na ulici“ nakon što ju je mjesecima držao zatvorenu u studiju.

Prevela: Maja Dropić

insider.com

Foto: insider.com

Pjevačica, sada stara 35 godina, opisala je detalje zlostavljanja u dokumentarcu Princa Harija i Opre Vinfri, „Ja koju ne vidite“, koji je premijerno emitovan prošlog petka na Apple TV+.

Nakon što je Gaga, čije je pravo ime Stefani Džoene Anđelina Germanota, otišla u bolnicu da potraži lijek protiv bolova, godinama nakon silovanja, izjavila je da joj je bol koji je osjećala tada bio toliko poznat da je sva utrnula.

„Shvatila sam da je to ista bol koju sam osjećala kada me je osoba koja me je silovala ostavila trudnu na ulici blizu kuće mojih roditelja, jer sam povraćala i bila bolesna od zlostavljanja,“ rekla je, dodajući: „Mjesecima sam bila zatvorena u studiju.“

Gaga, koja je takođe izjavila kako je producent prijetio da će joj uništiti karijeru ako se ne skine, rekla je da ne planira da ga javno identifikuje. „Nikada više ne želim da se suočim sa tom osobom“, rekla je.

Foto: REUTERS/Mario Anzuoni

Gaga se prisjeća kako je doživjela „totalni nervni slom“ nakon što je silovana. „Par godina nisam bila ista osoba“, izjavila je.

Međutim, bol nije prestao. Posljednjih godina dijagnostifikovan joj je post-traumatski stresni poremećaj, koji je nastao kao rezultat silovanja, i fibromialgija, koja uzrokuje senzaciju bola po cijelom tijelu.

„Način na koji osjećam bol je toliko sličan onome kako sam se osjećala nakon što sam bila silovana,“ rekla je. „Tokom snimanja „Ja koju ne vidite“ mnogo puta su me poslali na magnetnu rezonancu.

Nisu pronašli ništa, ali vaše tijelo pamti. Ja ništa nisam osjećala, bila sam van sebe. To je kao da vam mozak ne radi, vi ne razumijete zašto niko drugi ne paniči, a nalazite se u stanju paranoje.“

Gaga je opisala proces liječenja svog mentalnog stanja kao „lagani uspon“, rekavši da bi mjesecima napredovala, a onda bi se u njoj nešto „pokrenulo“ i automatski bi se počela ponovo osjećati loše.

Trebalo joj je dvije i po godine da nauči tehnike kao što su terapija, briga o svom tijelu ili puštanje muzike, koje bi je uspješno izvlačile iz loših perioda, rekla je umjetnica.

„Sve se počelo polako mijenjati,“ dodala je.

Gaga je prvi put progovorila o silovanju 2014. godine u intervjuu sa Hovardom Sternom, kada je izjavila da je silovanje inspirisalo singl „Swine“ (svinja).

Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Umjetnica je izjavila kako nikome nije prijavila događaj, jer se plašila da će to biti jedina stvar po kojoj će je ljudi pamtiti.

„Nisam željela da mi iko kaže da je svaka stvar koju sam stvorila produkt onoga što mi je taj kreten uradio. Ja sam odgovorna za to što niko nije primjetio moju bol,“ rekla je Gaga i dodala: „Sve sam uradila ja.“

U to vrijeme, Gaga nije imala nikakvu želju da identifikuje ili da se suprotstavi producentu. Izjavila je kako ga je jednom srela u prodavnici i to je bilo dovoljno da se osjeti paralizovana strahom.

„Tek nakon nekoliko godina shvatila sam koliko je to zapravo bilo užasno“ izjavila je pjevačica.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije