DogađajiKulturanajnovijeRadoznala Lola

Amira Medunjanin raspametila publiku BANJA LUKA FESTA

Uz gromoglasan aplauz na tvrđavi Kastel dočekana je Amira Medunjanin, najpoznatija interpretatorka sevdalinki.

Redakcija

Foto: Aleksandar Čavić

Njenom izlasku na binu prethodio je dolazak glumačkog para Slobode Mićalović i Vojina Ćetkovića na crveni tepih festivala, koji je svojim prvim izdanjem stekao status jednog od najvažnijih u regionu.

Na prekrasnoj tvrđavi Kastel nije bilo nijednog slobodnog mesta, a ljude nije omeo ni prolom oblaka koji je opasno prijetio da koncert bude odložen. Međutim, nevrijeme je prošlo, a ljudi su ispred Kastela strpljivo čekali da uđu i poslušaju najpoznatiju interpretatorku sevdalinki.

Koncert je počeo pjesmom Tome Zdravkovića “Svirajte mi tiho, tiše”, koju je ona objavila na svom albumu obrada izdatom prošle godine, koji je premijerno izvela u Banjoj Luci sa Vojvođanskim simfonijskim orekstrom. 

Nemam tremu, samo sam presrećna – rekla je Amira na početku koncerta.

Treće veče “Banjaluka festa” privukao je veliki broj Banjalučana, pa se u publici tražilo mjesto više. Koncert su pratile sve generacije koje vole tradicionalnu muziku i Amirino fantastično izvođenje i moćan vokal.


Četvrto veče festivala rezervisano je za koncert portugalske fado dive Marize, koja je iz Portugala doputovala u Banja Luku kako bi održala dugo očekivani nastup. Festival će biti zatvoren koncertom Radeta Šerbedžije i sastava Zapadni Kolodvor.

Iako se održava pod strogim epidemiološkim mjerama, festival bilježi izuzetnu posjećenost publike iz cijelog regiona, zbog čega se traži mjesto više u banjalučkim hotelima i restoranima.

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije