DogađajiRadoznala Lola

Da li je u Laktašima UČINJENO, ono što je OBEĆANO?

Četvrti građanski forum „OBEĆANO! UČINJENO?“ održan je 02.07.2021. u Laktašima sa ciljem promocije kulture dijaloga, ali i edukacije građana na koji način mogu da da budu aktivni učesnici promjena u svojoj mjesnoj zajednici i svom gradu.

Redakcija

Projekat „OBEĆANO! UČINJENO?“ se realizuje sa ciljem povećanja svijesti i odgovornosti građana da se aktivno uključe u rješavanje problema u svojoj lokalnoj zajednici, kao i izboru njihovih predstavnika u okviru mjesnih zajednica, te utvrđivanja da li se predizborna obećanja ostvaruju. 

Gosti odbornici su bili Milica Ličanin, Srđan Blagojević i Sanjin Ćetojević, a live prenos na portalima je pogledan više od 35 000 puta. 

Inicijative koje su usvojene kroz dijalog odbornika i prisutnih građana su: 

  • Da se obnove sportska igrališta za mlade u seoskim mjesnim zajednicama,
  • Da se u užem gradskom području postavi nekoliko parking mjesta – vezova za bicikle,
  • Neophodno je pronaći sredstva i način da sa radom krene ponovo radio Laktaši zbog medijskog informisanja koje nije na adekvatnom nivou u ovoj opštini, te da se omogući prenos skupštinskih sjednica,
  • Da se riješi pitanje gradskog prevoza, jer neke mjesne zajednice, prije svega seoske nisu povezane autobuskim linija,
  • Da se povećaju stipendije za studente. 

Odbornici će se za navedene inicijative zalagati u skupštinskim klupama. 

Naredni panel će biti organizovan u Prnjavoru,  gdje će građani imati priliku da se uživo sretnu sa odbornicima različitih političkih opcija, koji zajedno predstavljaju interese građana. Pitanja se mogu postaviti uživo na forumu, ili bilo kada putem e-mail adrese [email protected]. Sva pitanja koja budu upućena putem e-maila, biće uživo postavljena na forumu. Prenos građanskih foruma možete pratiti na portalima Micromreža i Infoveza.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije