DogađajiLjudinajnovijeRadoznala Lola

Kanski modni raport: crveni tepih u usijanju glamura

Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije, Kanski festival se vratio na Kroazetu – sa svim blještavilom koje je logična asocijacija na ovo slavlje filma i mode.

Redakcija

Noizz.rs

Foto: Profimedia/Fashion

Uz impresivni lineup filmova podrazumevalo se da ćemo na crvenom tepihu videti i mnoga poznata lica – od Jessice Chastain i Marion Cotillard do Belle Hadid. I da će, nakon 18 meseci loših vesti, lockdowna i low fashion izdanja, najveće zvezde na tim ikoničnim stepenicama glamur dovesti do tačke usijanja. I baš je tako bilo – pa čak i bolje od toga! Da vidimo ko je zasijao najjače na ceremoniji otvaranja…

Jessica Chastain je nosila skulpturalnu Dior Couture toaletu u crnoj boji uz basnoslovan Chopard nakit. Kreacija Marie Grazie Churi za istorijski važnu francusku modnu kuću je u isti mah elaborativna i elegantna, što se uklapa u profil kulerice kakva Jessica zasigurno jeste.

Bella Hadid je ovom prilikom pokazala svoje najbolje red carpet izdanje ikad – u arhivskom modelu neprevaziđenog Jean Paul Gaultiera iz njegove kolekcije za proleće/leto 2002. Dramatični crni šlep od tila je izmamio uzdahe publike i milion škljoceva fotoreportera.

Saradnja Marion Cottiliard sa kućom Chanel nastavlja se i ove red carpet sezone – i to metallic izdanjem koje je u podjednakoj meri futurističko i u duhu couture tradicije ateljea u Rue Cambone. Asimetrični gornji deo i peplum na struku dali su nepretencioznoj Marion savršenu dozu ikoničnog chica.

 

Maggie Gyllenhaal je ove godine u žiriju Festivala i za ceremoniju otvaranja izabrala je kreaciju kuće Celine u nude nijansi sa plaštom koji je svedenoj silueti dao dašak drame.

Lou Doillon, naslednica pariske boemštine visokog profila i francuski odgovor bruklinskom hipsteraju, ovoga puta je sledila trend visokog sjaja izabravši zlatnu plisiranu Gucci suknju – ali joj je dala svoj pečat u “je ne sais quoi” stilu.

Još jednu Celine toaletu koja dokazuje da era Hedija Slimanea u ovoj modnoj kući ima više poklonica nego što se mislilo spazili smo na Carli Bruni. Reč je o svetlucavoj sirena haljini na jedno rame sa dubokim izrezom koji je Carla uklopila sa podjednako sjajnim aksesoarom.

I za kraj, tu je supermodel Candice Swanepoel u izdanju koje se najbolje može opisati kao “hipi elita”. Reč je o Etro kombinezonu sa resama na rukavima koje su svakom pokretu davale poetičan odsjaj.

Izvor: Noizz.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije