DogađajiMedicinanajnovijeRadoznala Lola

Predstavnica UNICEF-a dr Rownak Khan u posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske

Tri godine od završetka procesa akreditacije Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC RS u okviru UNICEF projekta „Akreditacija bolnica – prijatelja beba”.

Redakcija

Foto: Facebook

Sutra 14. jula 2021. godine predstavnica UNICEF-a u BiH dr Rownak Khan zajedno sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske dr Alenom Šeranićem, generalnim direktorom Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske prof. dr Vladom Đajićem, direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavom Zeljkovićem i direktorom Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite Republike Srpske (ASKVA) Bojanom Lukićem posjetiće Kliniku za ginekologiju i akušerstvo UKC RS.

Posjeta je upriličena povodom trogodišnjice implementacije Inicijative bolnice prijatelji beba i dodijele sertifikata ovoj organizacionoj jedinici UKC RS.

Podsjećamo, proces akreditacije je trajao od septembra 2017. godine. i tokom tog procesa ispunjeni su svi traženi akreditacioni standardi, te je na osnovu ispunjenih uslova našem porodilištu dodijeljena puna akreditacija – bezuslovna za period od 08.04.2019. – 07.04.2022. godine.

U okviru akreditacije organizovani su kursevi o promovisanju dojenja koje je pohađalo osoblje porodilišta naše ustanove. Ova akreditacija potvrđuje da je Klinika za ginekologiju i akušerstvo spremna da prati sve protokole Svjetske zdravstvene organizacije i sve što podrazumijeva savremeno akušerstvo, te da se time pozicionira kao lider u pružanju zdravstvene zaštite majkama i bebama. 

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije