Lole iz komšilukanajnovijeO događajima

Besplatna online konferencija “Želim bebu” – prijave u toku

Svi koji se prijave, konferenciju će moći pratiti iz privatnosti i udobnosti svog doma putem video linka, a prijava je potpuno besplatna.

Redakcija

Foto: Canva

Udruženje građana Centar za mame, u saradnji sa portalom MamaKlik, organizuje ONLINE KONFERENCIJU „Želim bebu“ posvećenu borbi protiv steriliteta, koja će se održati u četvrtak, 15.07.2021. godine u 18:00 h.

„Majčinstvo i roditeljstvo u cjelini je želja velike većine mladih bračnih parova. Nažalost, statistike pokazuju da se svaki peti par susreće sa problemom neplodnosti (sterilitetom) i ovaj procenat je u porastu.  Iz tog razloga smo se odlučili da punog srca, kroz projekat podizanja svijesti o problemu neplodnosti i adekvatnom liječenju, organizujemo konferenciju na ovu temu, u nadi da ćemo nekome pomoći da svoju porodicu proširi za još, bar jednog, malog člana.“,  saopštili su iz UG Centar za mame.

Svi koji se prijave, konferenciju će moći pratiti iz privatnosti i udobnosti svog doma putem video linka, a prijava je potpuno besplatna.

 𝗟𝗜𝗡𝗞 𝗭𝗔 𝗣𝗥𝗜𝗝𝗔𝗩𝗨

Kroz kratka i zanimljiva predavanja,  o zdravstvenim uzrocima pričaćemo sa ginekologom i hematologom, a o psihološkim aspektima steriliteta koji mogu direktno da utiču na ostvarivanje trudnoće razgovaraćemo sa masterom psihologije. Ono što će učesnike zasigurno interesovati jeste način ostvarivanja prava na vantjelesnu oplodnju u RS o čemu će takođe biti govora na konferenciji.

„Okupili smo sjajne predavače i vrhunske stručnjake da, svim parovima koji se bore sa problemom steriliteta, pružimo savjete koji mogu da ih dovedu do toliko željenog cilja.“, izjavila je Nikolina Aničić, predsjednica UG „Centar za mame“

PREDAVAČI I TEME:

  • dr Ives Šindrak, spec. ginekologije i akušerstva – „Zdravstveni uzroci steriliteta“
  • Marijana Vukoje, magistar psihologije – „Psihološki aspekti steriliteta“
  • Darija Filipović Ostojić, portparol Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske – „Procedura ostvarivanja prava na vantjelesnu oplodnju u RS“
  • dr Milan Stojanović, doktor specijalista ginekologije i akušerstva – „Prenatalno testiranje“, Srbija

Podršku ovom projektu pružili su Ministarstvo porodice, omladine i sporta kao i predstavnici VeritasTesta za jugoistočnu Evropu.

𝗣𝗥𝗜𝗗𝗥𝗨𝗭̌𝗜𝗧𝗘 𝗡𝗔𝗠 𝗦𝗘!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije