Ljudski odnosinajnovijeŽivot

Izvinite, žao mi je što kvarim žurku… ali: ne dajemo mi nikakvu podršku nikakvoj Kristini Kovač!

Mi opet radimo ono što radimo stalno: slikamo selfije za mreže, u nadi da će nam neka budala (a najbolje svaka!) udeliti srce, wow, care, share i like, dajući tako legitimitet našem pravu da postojimo; zapravo: dozvolu da postojimo i bez šminke, jer u to nikada ni same nismo skroz poverovale!

Redakcija

facebook/ Minja Bogavac

Pišući svoje postove o podršci Kristini Kovač, takođe radimo ono što radimo stalno: bustujemo kliktabilnost tabloidnom đubretu, koje se umnožava svakom našom javnom reakcijom na smećarski sadržaj koji objavljuju!

I šta se onda zbiva? U znak “protesta” što su izvređali jednu od nas, daćemo im materijal da i sutra pišu svoje ljigave tekstove o ženama; ne o našim stvarnim problemima, o mizoginiji, o našem zdravlju, o fizičkom, verbalnom, ekonomskom ili simboličkom nasilju koje svakodnevno podnosimo… nego opet o onom “glavnom” – kako smo kačile svoje selfije na mreže!

Danas je trend da to radimo bez šminke, pa hajde da im damo da, za svoje smrdljive plate, već sutra uporede koja od nas ima veći izrastak ili veće podočnjake!

I najzad, stavljanjem heštega PrirodnaŽena ili kako to već zovemo, upravo dajemo legitimitet još jednoj podeli žena na “prirodne” i “neprirodne”, čime se implicitno šejmuju “one druge”, a eksplicitno opet govori o tome kako žene IZGLEDAJU i da li imaju pravo da izgledaju kako god izgledaju.

To nije podrška! To je još jedno patrijarhalno sranje na koje pristajemo!

Zato vas molim da se već jednom, zauvek dogovorimo: SVE SMO PRELEPE, UVEK SMO PRELEPE, a bićemo još lepše, kad postanemo pametnije, to jest – kad prestanemo da čitamo šta o nama pišu smećari iz tabloida i da potajno verujemo da to što pišu i objavljuju ipak ima neke veze sa nama.

NEMOJTE DA KLIKNETE NA ČLANAK U KOM SE JEDNA ŽENA VREĐA i to će biti najveća podrška koju možete da joj date! Njoj i svakoj od nas!

Jer, budemo li gradile solidarnost na tabloidnom terenu, srušiće se dok smo rekle “klikbejt”.

Preuzeto sa: facebook. com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije