Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestŽivot

Šta se dogodilo nakon što smo imali seks uzastupno 30 dana

Ne treba se previše tražiti po Guglu kako biste pronašli članke koji ističu pozitivne rezultate tridesetodnevnih seksualnih izazova za bračne parove koji pokušavaju da poboljšaju odnose.

Prevela: Maja Dropić

elephantjournal.com

Ali šta se dešava kada se dvoje potpunih stranaca sretnu i odmah učine isto?

Zvuči prilično uzbudljivo, zar ne? Kada smo se moj novi partner i ja sreli u kafiću krajem aprila, bolje smo se složili nego što sam ja mogao očekivati u najluđim snovima.

Sastanak je počeo popodne i trajao skoro dok se noć nije pretvorila u jutro. Prije nego što sam se preselio, prvi put smo imali seks.

Nismo imali utisak kao da srljamo u nešto. Kafa i šetnja po kiši činili su se kao prvi sastanak. Nakon što smo se presvukli iz mokre odjeće i našli kasnije na večeri, to mi je izgledalo kao drugi sastanak.

Kada sam je odvezao kući i ušao unutra, činilo mi se da smo zadržali osjećaj prikladnosti koji pruža čuveno pravilo da nema seksa prije trećeg sastanka.

Ili bi mi bar voljeli misliti da je tako.

Sljedećeg dana smo se dopisivali i zaključili da nam je bilo toliko zabavno da bi trebali da se vidimo ponovo. I jesmo.

Tako je počeo naš tridesetodnevni izazov.

Evo nekoliko stvari koje smo otkrili:

  1. Zar i tu imam mišiće?

U redu, prva stvar koju smo oboje primjetili jeste da postoje mišići u ljudskom tijelu koji praktično drijemaju dok se ne okliznete na ledu ili odlučite da imate seks svaki dan. Ipak, nema razloga za strah. Nakon prve sedmice, ti mišići se naviknu na rad, smire se i postanu dio svakodnevno korištenih mišića.

  1. Odličan san

Moj blizak prijatelj će me podržati u ovoj izjavi: tokom marta i veći dio aprila imao sam finansijkih problema koji su mi izazvali nesanicu. Nikada ranije nisam patio od nesanice, pa mi se činila još napornijom i opasnijom. Moj život i životi onih sa kojima dolazim u kontakt donekle zavise od toga da se pošteno naspavam. Od kada sam imao seks svakog dana, ni jednom nisam imao nesanicu.

  1. Efekat antidepresiva

Moja partnerka, koja radi kao babica, objasnila mi je jednom važnost kontakta „kože na kožu“ za ukupnu zdravstvenu dobrobit novorođenčadi. Negdje nakon druge sedmice našeg viđanja, postalo je očigledno da ćemo uspjeti u ovom tridesetdnevnom izazovu. Oboje smo primijetili da se i mi osjećamo bolje.

Shvatam, naravno, da je očigledno da će svako ko se seksa svaki dan biti oduševljen, ali naše zapažanje je išlo malo dublje. Nije to to bilo samo trenutno zadovoljstvo. Bio je to stalni osjećaj radosti, poput antidepresiva koji svi želimo.

  1. Pojačan libido

Jedna od najmisterioznijih stvari u vezi sa puno seksa je ta što uzrokuje da želite samo još više. Ima smisla, zar ne? Kada vaše tijelo osjeti dobru stvar, ima tendenciju da poželi još toga. S obzirom na to da je dokazano da svakodnevni seksualni ritual smanjuje stres, poboljšava pamćenje, jača imunitet i povećava opšte blagostanje, čini se da je to što ga želimo još više gotovo instinkt preživljavanja.

  1. Zaljubljivanje

Da, ljudi mogu biti samo „prijatelji sa povlasticama“, ali za mnoge osjetljive i brižne ljude praktično je zagarantovano da će seks svakog dana u mjesecu dovesti do dubokog zaljubljivanja. Barem za nas jeste i srećniji smo nego što smo odavno bili.

Kako smo se zbližili tokom proteklih mjesec dana, moja partnerka i ja smo otkrili da smo u prošlosti oboje bili u vezama sa ljudima zbog kojih smo osjećali sramotu i nesigurnost pogotovo po pitanju nezasitnih seksualnih apetita.

Prije svega shvatili smo da je potpuno moguće pronaći savršenu osobu za vas, sve dok ste otvoreni za tu mogućnost.

I odustanite od kontrole.

Kao što sam spomenuo u ranijem članku, nas dvoje smo se pronašli tek nakon što smo se oboje prilagodili ideji da budemo srećni sami.

Ne razumijem u potpunosti ovo univerzalno pravilo, da nešto nađete tek kad prestanete da tražite, samo znam da je tako.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije