Ljudi s olovkamanajnovije

Jaffa trenutak – Milica Gajić: Svim ženama na svijetu

Počni da voliš sebe, počni da misliš na sebe i počni da cijeniš sebe, jer savršena si baš takva kakva jesi.

Piše: Redakcija

Milica Gajić

Foto: Canva

Ne voliš sebe jer drugi pričaju loše o tebi?

Ne voliš sebe zato što nemaš manji nos?

Ne voliš sebe jer imaš hiljadu jednu dlaku na sebi? 

Ako ikada pomisliš da manje vrijediš od drugih – zastani i razmisli! Svako je rođen, da ostavi neki trag na ovom svijetu, zato ne dozvoli da taj tvoj trag drugi obrišu!

Nemoj da se brineš ako imaš male grudi, pa šta?

Zar je to najgora stvar na svijetu?

Ili ako imaš bubuljice na licu i proklinješ dan što si žensko, jer PMS je svakoga mjeseca.

Nemoj da brineš ako te drugi gledaju čudno, onakva si baš kakva treba da budeš, zapamti to! 

Budi ponosna i hrabra, ne spuštaj glavu pred drugima, jer baš ti, da baš ti, nekoga činiš najsrećnijom osobom na svijetu. Niko nije savršen, pa ni ta drugarica do tebe, kojoj zavidiš. Nije bitno da li imaš više kila ili manje, važno je da prihvatiš i da voliš sebe, baš takvu kakva jesi. 

Svako ima svoj put i svi smo drugačiji, zato ne pokušavaj da kopiraš nekoga, jer to nisi ti. Nemoj da plačeš i da se zatvoriš u sobu samo zato što si vidjela novu striju na svom nesavršenom tijelu. Nijedna suza nije vrijedna, ako prvo pomisliš: “Pa šta će drugi reći?”.

Počni da voliš sebe, počni da misliš na sebe i počni da cijeniš sebe, jer savršena si baš takva kakva jesi. Ne dozvoli da te neki tamo, ponizi zbog tvog izgleda, na kraju krajeva nisi ti kriva što je on uopšte tebe primjetio takvu. Neko će te gledati sasvim drugim očima, a kada taj naiđe, čuvaj ga. 

Za nekoga ćeš biti najljepša osoba na svijetu, sa svim svojim manama i vrlinama. Zato ne dozvoli da zbog drugih ne cijeniš sebe i da pomišljaš da manje vrijediš od drugih. NE! Ti, da baš ti si najljepša osoba i ne dozvoli da tvoje lice suze prekrivaju zbog drugih.

Nemoj da se stidiš ako uživaš u seksu, ženo, zbog čega bi to radila? On smije da obožava seks i da se maksimalno prepusti, a ti ne? Ma zaboravi to. Uživaj. Opusti se. Zaboravi gdje si.

Baš te boli briga šta će drugi reći, jer ti živiš svoj život. DA, svoj dobro si pročitala. Nemoj da izbjegavaš tu temu, ako uživaš u seksu, to nije sramota, to je zadovoljstvo koje svaka žena treba da doživi i ne nije sramota u tome uživati.

Nemoj dozvoliti da te neko ponižava ili udara, prijavi nasilje odmah! Ne čekaj ni sutra, ni prekosutra. Neće se taj promijeniti, vjeruj. Ako je jednom podigao ruku na tebe, ponovo će, samo je pitanje vremena hoće li za mjesec dana ili prije.

Rođena si da budeš voljena, da na ovaj svijet doneseš dijete, da ga odgojiš onako kako najbolje to znaš i na kraju krajeva da postaneš baka. Ne trpi nasilje zato što si žena i slabiji pol. U stvari nisi slabiji pol od njega, on je –  čim je imao srca da na tebe podigne ruku. Nasilje je nešto o čemu se ne šuti i ne čeka. Budi hrabra, odvažna i ne odustaj, čak i ako nemaš nikoga kraj sebe, ne odustaj. Naći će se neko koće biti tvoja podrška i oslonac, jer žena nikada nije sama, čak i  kada to misli. 

Nemoj sebe kriviti ako ti ništa ne ide. Ne moraš odmah oprati to suđe ili pospremiti veš. Skuvaj sebi kafu, pusti muziku, zastani i odmori. Nisi mašina, žena si. Ne moraš svima udovoljiti. Žena uvijek može sve i kada je boli poslije carskog reza ili kada je imala operaciju na dojci, ona uvijek može sve, ali nekad je jednostavno potrebno samo malo da bi bila srećna, a to je da bude voljena baš takva kakva jeste.

Mane su tu da bi se voljele i baš takve nesavršene žene su naljepše. 

Voli sebe, jer na kraju dana je navažnije kako ćeš sa sobom i svojim mislilma.

Voli sebe, jer da bi te neko drugi volio, prvo moraš da voliš sebe.

Voli sebe, jer život je samo jedan i nema reprizu i sa tom strijom i sa tim malim grudima.

Svim ženama na svijetu koje ovo čitaju želim da poručim:

 

Nemojte se mijenjati da bi vas neko volio. To nije ljubav.

Ne sakrivajte ožiljke nikada, jer one su tu da vas podsjete koliko možete da izdržite.

Baš takve kakve ste sada, naljepše ste i ne dozvolite nekome da vas u tome demantuje. 

 

Konkurs organizuju Lola magazin i Jaffa napolitanke.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije