najnovijeSponzorisano

Biramo PODRAVKA pileće paštete, jer važno je što jedemo

Piletina je u svijetu vrlo popularna namirnica zahvaljujući izvrsnom okusu, nutritivnoj vrijednosti i pripremi na bezbroj načina.

Podravka pileće paštete jedinstvene su na tržištu po tome što se u njima nalazi najkvalitetnije pileće meso – file i zabatak.

Redakcija

Zbog svog nutritivnog sastava te lake probavljivosti, pileće meso  preporučuje se u prehrani svih ljudi, kako zdravih tako i bolesnih.

Bjelančevine pilećeg mesa su visoko vrijedne što znači da sadrže sve esencijalne aminokiseline (one koje organizam ne može sam sintetizirati već ih je potrebno unositi hranom) u količini i omjerima koje podržavaju rast, razvoj i oporavak organizma. Meso pilećih prsa sadrži više bjelančevina u odnosu na batke i zabatke.

Takođe ima i visok faktor probavljivosti. To znači da će se većina bjelančevina upotrijebiti kao gorivo koje će omogućiti mišićima rast i napredak, organima da odgovarajuće funkcionišu odnosno da naše tijelo u potpunosti optimalno funkcioniše.

Pileće meso sadrži male količine masti. Sadržaj zasićenih masti, za koje se danas smatra da utječu na pojavu oboljenja krvožilnog sustava u ljudi, za oko 6 puta je manji u piletini nego u govedini.

Zbog većeg sadržaja nezasićenih masnih kiselina, masti peradi općenito se lakše probavljaju od masti goveda, ovaca i svinja. Najniži sadržaj masti imaju pileća prsa, slijede batak, zabatak te na kraju pileća krila s najvećim sadržajem masti.

Uklanjanjem kože znatno se smanjuje cjelokupni sadržaj masti, dok će meso biti sočnije ukoliko se koža ukloni nakon kulinarske pripreme.

Piletina je dobar izvor određenih vitamina B skupine (naročito niacina), te nekih minerala. Ti su nutrijenti u najvećoj mjeri zastupljeni u nemasnom mesu. U koži i masti nalaze se manje količine folne kiseline te vitamini topivi u mastima, poput A i E vitamina.

Jeste li znali da je pileće meso u svijetu vrlo popularna namirnica zbog svojeg izvrsnog okusa, ali i nutritivnog sastava?

Obiluje visoko vrijednim bjelančevinama, dobar je izvor određenih vitamina i minerala, a uz to je siromašno mastima. Pileće meso lako je probavljivo i preporuča se u prehrani svih dobnih skupina.

Podravka pileće paštete jedinstvene su na tržištu po tome što se u njima nalazi najkvalitetnije pileće meso – file i zabatak.

Podravka pileće paštete prirodne su i ukusne, maštovitih okusa, bogate proteinima, pripremljene od čistog pilećeg mesa, 100% file i zabatak, sljubljene s finim začinima i dodacima kao što su jetrica, ajvar, vrhnje. Načinjene su od prirodnih sastojaka vrhunske kvalitete. Ne sadrže konzervanse, ni palmino ulje, ni pojačivače okusa!

Uz dobro poznate omiljene okuse Pileće Classic i Pileće pikant paštete, apsolutni hit su 3 relativno nova savršeno (s)maziva okusa – Pileća jetrena, Pileća s vrhnjem i Pileća pašteta s ajvarom. Punog okusa i kremaste teksture svaki obrok pretvaraju u neodoljiv užitak.

Podravka paštete odlična su kombinacija za najukusnije zalogaje te će zasigurno jednako očarati ljubitelje pašteta, gurmane i potrošače koji žele nutritivno kvalitetan i izbalansiran proizvod.

Sve ovo prepoznale su i mame te su odabrale upravo Podravka paštete kao najbolji izbor za svoje najdraže. Brz i ukusan obrok, uvijek pri ruci, ujedno praktičan i siguran.

I zato, prepusti se bez grižnje savjesti, uživaj u ukusnom obroku i SAMO MAŽI.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije