Astrologijanajnovije

HOROSKOP: Zašto je 2021. godina toliko  izazovna godina i kome najviše?

Nije lako biti godina koja dolazi poslije 2020.

Previše je očekivanja, naročito onih promašenih.

Jelena Puhalo

Lavovi, Bikovi, Škorpije i Vodolije prolaze svojevrsno vaskrsenje 2021. godine. Zašto?

Zto što se Saturn i Uran nalaze u međusobnom kvadratu u Vodoliji i  Biku i kvadriraju i opozicioniraju sve ostalo u pomenutim znacima.

Dakle, nakon 2022. svima, naravno u različitim intervalima desiće se velike životne promjene. Ovo važi i za sve one koji imaju bitne planete ili uglove u ovim znacima.

Velike životne promjene odnose se uglavnom na najvažnije krucijalne životne teme: odnose, mjesto boravka, životni poziv, izgled, porodične odnose.

Promjene s obzirom da su kvadrati i opozicije u pitanju obično ne dolaze ležerno i lagano, već sa mnogo tenzije i naprasno. Ne zaboravite, to je ideja koju nam prenose planete: Promjena je stalna i vječna.

Tenzija je obično znak da nečemu dajemo otpor, i ne dolazi nikad bez razloga. Mnogo možete naučiti o sebi kroz svoje otpore, otprilike to bi bila i definicija 2021: Uči iz svojih otpora!

Fiksni znaci su oni koji imaju najviše otpora od svih znakova zodijaka, najteže se mijenjaju i najteže izlaze iz svojih rutina i navika. Zato je ova godina generalno svima nama toliko tenzična, jer svi kolektivno negdje osjećamo pritisak ka promjeni sa jedne strane i otpor od promjene, sa druge.

Često dobijam pitanje kada će ovo ludilo proći, kada će popustiti i ono dolazi češće nego 2020. Jer sada napokon imamo vremena da osjetimo ludilo promjene.

Kako ćete najbolje razlikovati razliku između kardinalnih znakova (Ovna, Raka, Vage i Jarca) i fiksnih sa početka teksta?

Uporedite 2020. koja je personifikacija kardinalne godine i 2021. koja  je dominantno fiksna.

Shvatićete da je ona prošla samo odnosila, gurala naprijed, rušila i gradila, osvajala nas, kao što kardinalci stalno pokušavaju osvojiti sve oko sebe, da je toliko izdominirala nad nama da se nismo stigli ni zapitati šta se tačno dešava.

Ova koju još uvijek trošimo preluda je i prebrza, ali nam pruža mogućnost da se osvrnemo i bar na čas okom upratimo promjene u koje smo upali.

Fiksni znaci su sporiji i po svojim karakteristikama imaju manju potrebu za konstantnom dominacijom od kardinalnih, oni su znakovi održanja i rušenja, ali u kontinuitetu, i pošto sada nema nekog kontinuiteta osim u konstantnoj promjeni, opšte je ludilo.

I to ludilo odražava se na sve, ali najviše na živote fiksnih znakova.

Jedino pametno što se može uputiti kao savjet je: Razmislite o svojim otporima ka promjeni, odakle potiču i kuda vas vode i šta vam Kosmos upućuje slanjem konstantnog pritiska.

Možda se izrodi neka nova perspektiva.

Do tada, ludilo se nastavlja…

Ljub Ljub

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije