Ljudski odnosinajnovijeŽivot

Marina Radoš: Već tjednima živim bez Instagrama i Facebooka, nećete vjerovati što mi se dogodilo

Jučer bila u Mostaru na skokovima.

Nitko pojma nema.

Marina Radoš

Sjedila s nekim divnim Mostarcima, nigdje nisam okačila. Preksinoć baš neloše izgledala u crnom satenu, nitko nije vidio. Osim ljudi koji su me vidjeli.

Već tjednima živim bez lajkova odobravanja, antivaksera, propovjednika, uhođenja bivših, pregledavanja pregleda storija, vatrica u inboksu, kurčeva u inboksu, manijaka koji su se u svojim mislima deset puta sastali sa mnom i toliko puta rastali, provlačenjem slika kroz FaceApp, snimanja za story svega lijepog.

Već tjednima mi je super.

Već tjednima čitam samo ono što želim čitati. Već tjednima ne uhodim nikog. Već tjednima ne skrolam preglede storija.

Već tjednima ne odlazim u dm kupovati gluposti iz ženske grupe koje mi ne trebaju. Već tjednima komuniciram samo s ljudima koje dobro poznajem i koje dobro volim. Već tjednima nema nepoželjnih muških spolnih organa.

Već tjednima imam samo realnost.

Foto: Canva

Iako će ovo zbog prirode posla biti ipak samo eksperiment, ovo je sjajan period. Kao godišnji odmor.

Realnost iz koje današnji čovjek bježi u nerealne slike, nerealne debile, nerealne stavove, nerealne ljubavi i nerealne porive, uopće nije tako loša.

Kompliment uživo i dalje je jači od svakog lajka. Odabrana ekipa i dalje je jača od mase idiota koju ne stižemo obrisati s Facebooka. Seks je i dalje jači od razmjenjivanja nudesa.

Sreća je i dalje najjača kad ne znaš gdje ti je mobitel.

Nadam se da ću svake godine sebi moći priuštiti odmor od Facebooka i Instagrama. Pobjeći u realnost koju su svi napustili. Život osjećati okusom i mirisom.

Svima vam preporučujem nekoliko tjedana ovakvog odmora. Ukoliko imate realnost u koju možete pobjeći.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije