DogađajiLjudiMjestanajnovijePojave

Je li ovo zaista najljepša vjenčanica u istoriji kraljevskih vjenčanja?

Lady Kitty Spencer je britanska manekenka, najstarija kćerka grofa Spencera i nećakinja princeze Diane.

Sada se našla u žiži vijesti povodom svoje udaje za šezdesetdvogodišnjeg biznismena Michaela Lewisa.

Redakcija

buro247.hr

Foto: buro247.hr

Iako su se opredijelili za skromnu ceremoniju u okolici Rima, vjenčanica nije mogla izbjeći glavno mjesto na modnoj pozornici. Nakon što je 2017. prošetala pistom tokom Sedmice mode u Milanu i to za brend Dolce&Gabbana, sada joj je upravo ovaj dvojac napravio vjenčanicu iz snova.

Tanije, i vjenčanicu koju je nosila na samoj ceremoniji, ali i sve ostale outfite pošto se, tokom cijele proslave koja je trajala tri dana, Kitty presvukla čak 5 puta.

Haljina je inspirisana viktorijanskom erom, ali i Kittynom ljubavi prema Italiji, istoriji, umjetnosti i kulturi ove zemlje. Njena želja je bila da haljina bude jednostavna ali izvanvremenska, a poznati dizajneri definitivno su uspjeli njenu viziju provesti u djelo.

Stefano i Domenico posvetili su šest mjeseci realizaciji ove ideje koja je objelodanjena u svojevrsnom miksu talijanske “Dolce vita” i britanskog kraljevskog nasljeđa. S tim u vezi, postavilo se pitanje zašto Kitty nije nosila tijaru koju je princeza Diana nosila na svom vjenčanju.

Kako Kitty navodi “nije željela istom evocirati tužna sjećanja”. Čak i bez tijare izgledala je fantastično, a mi vam donosimo fotografije vjenčanice o kojoj cijeli svijet govori.

Preuzeto sa: buro247.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije